בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

ויהי קור: מרקים לקיץ חם

שישה מרקים מסביב לעולם: גספצ'ו, בורשט אוקראיני, מרק טרטור, מרק וישיסואז שומר, מרק אפרסקים ושרדונה, מרק גזר וגינגר

8תגובות

מרקים קרים הם הפתרון המושלם לאירוח בקיץ: מסדרים כמה מגשי נקניקים מעושנים פרוסים, לחם שיפון בחמאה ושניים־שלושה קנקני זכוכית גדולים מלאים במרקים צוננים ומרעננים. מכינים מראש, מוציאים מהמקרר בדיוק כשמגיעים האורחים ומקבלים ארוחה שלמה בצלחת מבלי להגיר אפילו טיפת זיעה אחת.

כמעט לכל ארץ בעולם יש מרק קר משלה המאפיין את הטמפרמנט של יושביה ואת חומרי הגלם הקיציים המגיעים אל מטבחיהם. אצל הספרדים, למשל, הסובלים מקיץ לוהט לא פחות מזה שלנו, התפתחו מינים רבים של המרענן הקיצי ואין כמעט ארוחה שלא תיפתח במרק עגבניות קר או מרק מלונים אלכוהולי. היוונים אימצו מצדם את מרק היוגורט והמלפפונים, הצרפתים את מרק הכרשה המעודן, הרוסים את הבורשט המתקתק ואילו המקסיקאים את מרק התירס הסמיך.

אצלנו לא חייבים להחליט. מספיק להסתובב על חוף הים בנתניה ביום שישי בצהריים כדי להבין שאפשר להגיש בורשט אוקראיני, וישיסואז צרפתי, טרטור בולגרי או גספצ’ו ספרדי - ולכולם יהיו קונים המכירים את המאכל בשפת המקור.

במדור הנוכחי תוכלו לבחור מבין שישה מרקים מרחבי הגלובוס, טעימים במיוחד ופשוטים להכנה, שבזכותם נראה לפתע הקיץ התל־אביבי כמו רעיון הגיוני. המתכונים מיועדים לשישה עד שמונה סועדים.

* חוויה יוונית קייצית במרחק נסיעה - מסעדת קלדרון בחוף בת-ים

מתכון לגספצ’ו

גספצ'ו
דן פרץ

מתכון לבורשט אוקראיני

בורשט אוקראיני
דן פרץ

מתכון למרק טרטור

מרק טרטור
דן פרץ

מתכון למרק וישיסואז שומר

מרק וישיסואז שומר
דן פרץ

מתכון למרק אפרסקים ושרדונה

מרק אפרסקים ושרדונה
דן פרץ

מתכון למרק גזר וג’ינג’ר

מרק גזר וג’ינג’ר
דן פרץ

 

hedai@ofaimme.com

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו