ויהי קור: מרקים לקיץ חם - הדיי עפאים - מתכונים - הארץ
מתכונים

ויהי קור: מרקים לקיץ חם

שישה מרקים מסביב לעולם: גספצ'ו, בורשט אוקראיני, מרק טרטור, מרק וישיסואז שומר, מרק אפרסקים ושרדונה, מרק גזר וגינגר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
הדיי עפאים

מרקים קרים הם הפתרון המושלם לאירוח בקיץ: מסדרים כמה מגשי נקניקים מעושנים פרוסים, לחם שיפון בחמאה ושניים־שלושה קנקני זכוכית גדולים מלאים במרקים צוננים ומרעננים. מכינים מראש, מוציאים מהמקרר בדיוק כשמגיעים האורחים ומקבלים ארוחה שלמה בצלחת מבלי להגיר אפילו טיפת זיעה אחת.

כמעט לכל ארץ בעולם יש מרק קר משלה המאפיין את הטמפרמנט של יושביה ואת חומרי הגלם הקיציים המגיעים אל מטבחיהם. אצל הספרדים, למשל, הסובלים מקיץ לוהט לא פחות מזה שלנו, התפתחו מינים רבים של המרענן הקיצי ואין כמעט ארוחה שלא תיפתח במרק עגבניות קר או מרק מלונים אלכוהולי. היוונים אימצו מצדם את מרק היוגורט והמלפפונים, הצרפתים את מרק הכרשה המעודן, הרוסים את הבורשט המתקתק ואילו המקסיקאים את מרק התירס הסמיך.

אצלנו לא חייבים להחליט. מספיק להסתובב על חוף הים בנתניה ביום שישי בצהריים כדי להבין שאפשר להגיש בורשט אוקראיני, וישיסואז צרפתי, טרטור בולגרי או גספצ’ו ספרדי - ולכולם יהיו קונים המכירים את המאכל בשפת המקור.

במדור הנוכחי תוכלו לבחור מבין שישה מרקים מרחבי הגלובוס, טעימים במיוחד ופשוטים להכנה, שבזכותם נראה לפתע הקיץ התל־אביבי כמו רעיון הגיוני. המתכונים מיועדים לשישה עד שמונה סועדים.

*חוויה יוונית קייצית במרחק נסיעה - מסעדת קלדרון בחוף בת-ים

מתכון לגספצ’ו

גספצ'ו
צילום: דן פרץ

מתכון לבורשט אוקראיני

בורשט אוקראיני
צילום: דן פרץ

מתכון למרק טרטור

מרק טרטור
צילום: דן פרץ

מתכון למרק וישיסואז שומר

מרק וישיסואז שומר
צילום: דן פרץ

מתכון למרק אפרסקים ושרדונה

מרק אפרסקים ושרדונה
צילום: דן פרץ

מתכון למרק גזר וג’ינג’ר

מרק גזר וג’ינג’ר
צילום: דן פרץ

hedai@ofaimme.com

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ