בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

מותק של חג: שלושה מתכונים חגיגיים עם תמרים

מנה ראשונה, שניה וקינוח שעושים שימוש בתמר - פרי הכי ישראלי שיש

2תגובות

יש הרבה ביטחון ונחמה בתפריט ארוחת החג החוזר על עצמו מדי שנה. הדגים, המרק, הצלי והקומפוט מבשרים שבכל זאת חלפה עוד שנה ובכל זאת הגענו, למרות הכל. יש משהו מקודש בשימור המתכונים העתיקים שהביאה עמה המשפחה מפולין או מאלג’יריה, הנוסך ענווה מכך שלא הכל יש לחדש ויש ללמוד ולהתרפק גם על העבר ועל ניסיון הדורות.

ובכל זאת, נדמה שכל מסורת עתיקה התחילה במתכון חדש. פעם בדור, אולי, נדחפת מנה חדשה אל השולחן והופכת לאותה מסורת שנדמה שתמיד הוגשה לנחמה, בראשית כל שנה, מאז ומעולם. על התמרים קידשו בארץ ישראל בסוף חודש אלול, עם ראשית הגדיד, כבר לפני אלפי שנים. לצד החלב והדבש, שמן הזית והשקדים, היו התמרים חומר גלם מרכזי במטבח המקומי, והוגשו כמנחות לשבים ממסעם וכצידה ליוצאים לדרך.

המאכלים שלפניכם הם הצעה למסורת חדשה הנשענת על אותם החומרים. אפשר לברך עליהם בורא פרי העץ, ואפשר, במילותיה של עדית פאנק, לברך על הימים שעוד נכונו לנו, שיהיו נכונים, שיהיו רכונים, שיהיו מעלינו - כמו כפות תמרים. שנה טובה.

** שוק לוינסקי: המקומות החדשים שאסור לפספס

מנה ראשונה: מג’הול ממולא בלוקוס ושקדים

ארז בן שחר

 

מנה עיקרית: כתר טלה חגיגי בקראסט דקל־נור ופיסטוקים

ארז בן שחר

 

מנה אחרונה: טארט־טאטן מג’הול ובונדוק

וריאציה מפתיעה למנה קלאסית, העשויה בדרך כלל תפוחים או אפרסקים. ניתן להתקין את המנה כעוגה גדולה או במנות אישיות. רוב הטארט הפשוט ניתן להכנה מראש, ויש לסיים אותו ממש לפני ההגשה, בכמה דקות אפייה בתנור. לשמונה סועדים.

בשוק:
< 15-20 תמרי מג’הול עסיסיים
< 10 אגוזי לוז ‏(בונדוק‏)
< 200 גרם בצק עלים מחמאה, מרודד
< מעט חמאה לשימון המחבת

במטבח:
מגלענים את התמרים על ידי יצירת חתך בצדם האחד, ומחזירים את הפתח לצורתו המקורית. פורסים כל תמר לשתיים או שלוש פרוסות לרוחבו.

משמנים בחמאה מחבת המתאימה לתנור בקוטר 62 סנטימטר. מפזרים את אגוזי הלוז על המחבת, ומניחים את פרוסות התמרים על המחבת בצפיפות. חותכים עיגול מהבצק בקוטר המחבת, ומניחים אותו על גבי התמרים כששוליו נוגעים בשולי המחבת ומכסים את התמרים במלואם.

מניחים את המחבת על אש בינונית ומטגנים 5-7 דקות, עד ששולי הבצק משחימים מעט. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל–061 מעלות לרבע שעה, עד שפני הבצק מזהיבים גם הם.

הופכים את העוגה בזהירות על פני צלחת הגשה ומגישים חם, עם מעט טחינה גולמית או פירורי פטה כבשים מאיכות מעולה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו