בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עטופים בצלופן

תופינים שמתאימים למשלוח מנות מושקע

במקום לקנות חטיפים, הגיע הזמן לחזור לימים שמשלוח מנות היה באמת מיטב המתוקים שיצרתם בבית

תגובות
משלוח מנות
דורעם גונט

עוגיות חמאה ותמרים

המון חמאה בבצק ובמילוי הופכת את העוגיות האלה לנימוחות וטעימות במיוחד.

חומרים (כ-100 עוגיות):

לבצק: 350 גרם חמאה 1/4 כוס סוכר 5 כוסות קמח 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 1/2 כוס מי זהר (מי פריחת הדרים) מדוללים (או כמה טיפות תמצית מדוללות בחצי כוס מים)

למילוי: 500 גרם (1 חבילה) תמרים כבושים (ללא גרעינים) קליפה מגוררת דק מלימון אחד 150 גרם אגוזי מלך, קצוצים בינוני 1 כף שמן צמחי 1/4 כוס מיץ תפוזים 150 גרם חמאה רכה

הכנה: במעבד מזון מעבדים את הסוכר עם החמאה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים קצרות לפירורים. מעבירים לקערה ומוסיפים את מי הזהר. מעבדים קצרות לכדור בצק, עוטפים בניילון ומניחים במקרר כחצי שעה.

בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. מקפידים להוציא גרעינים או עוקצים של תמרים, אם נותרו כאלה.

מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה מוארך ודק בגודל של כ-40x10 ס"מ. מורחים על הבצק שישית מהמלית ומשאירים לאורכו שוליים של 3x3 ס"מ. מגלגלים את הבצק למעין רולדה מאורכת. בסכין חד חותכים את גליל הבצק הממולא לפרוסות אלכסוניות ברוחב 2-2.5 ס"מ. אם רוצים, אפשר לקשט כל עוגייה בשלוש צביטות רוחב בפינצטה משוננת למעמול.

מעבירים את העוגיות למגשי תנור מרופדים בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (20-30 דקות). מצננים על רשת לצינון עוגיות. שומרים בכלי אטום, לפני ההגשה אפשר לזרות על העוגיות אבקת סוכר.

פרסות שמן זית ושקדים

עוגיות לא מאוד מתוקות בצורה שמביאה מזל (אך אפשר להכין סתם כעכים עגולים). שמן הזית משנה את המרקם ומשפיע על הטעם.

חומרים (32 עוגיות):

1 ביצה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן זית עדין 1/4 כוס מים או מיץ תפוזים 2 ו-3/4 כוסות קמח 100 גרם שקדים, קצוצים דק 4 כפות סוכר דמררה

הכנה: טורפים בקערה את הביצה והסוכר. מוסיפים את השמן והמים או מיץ התפוזים וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומעבדים קלות עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את השקדים הקצוצים ומטמיעים אותם בצורה אחידה בתערובת.

חותכים בסכין את הבצק ל-32 חתיכות שוות (תחילה חוצים אותו לשניים, את החצאים חותכים לרבעים וכו'). מכינים שתי צלוחיות קטנות, באחת סוכר דמררה ובשנייה מים.

על משטח מקומח קלות יוצרים מחתיכת בצק נקניק בעובי אצבע ובאורך כ-12 ס"מ, ויוצרים ממנו צורת פרסה. טובלים את הצד העליון של הפרסה טבילה זריזה בצלוחית המים, ואז בצלוחית הסוכר (המים עוזרים לסוכר להידבק לבצק). מעבירים את העוגייה, צד הסוכר כלפי מעלה, לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הבצק.

אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב (20-30 דקות). מוציאים ומצננים על רשת לצינון עוגיות. שומרים בכלי אטום.

מאפינס בננה ואגוזי מלך

המתיקות המתונה של המאפינס האלה מבוססת במידה רבה על הבננות הבשלות. אם הבננות אינן מתוקות מאוד אפשר להוסיף קצת סילאן או סוכר, או להוסיף לבלילה מעט שוקולד מריר קצוץ גס.

חומרים (18 יחידות):

2 כוסות קמח תופח 1/2 כוס סילאן תמרים אמיתי 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15% 3 בננות בשלות מאוד, חתוכות לקוביות 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס 1/2 כוס חמוציות מיובשות

הכנה: בקערה מערבבים את הקמח, הסילאן והשמנת המתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

מניחים עטרות נייר (מנג'טים) גדולות (תחתית בקוטר 4-5 סנטימטר) בתוך תבנית שקעים למאפינס. ממלאים את עטרות הנייר בבלילה, עד לשלושה-רבעים מגובהן. אופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי (כ-20 דקות).


למתכונים נוספים לפורים
תצלומים: דורעם גונט



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו