בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חנוכה ללא גלוטן? יש מתכונים כאלה

חג חנוכה הוא שעתו הגדולה של הבצק והגלוטן, אבל מה עושה מי שאינו יכול ליהנות מכל זה? השפית עינת מזור המתמחה באפייה ללא גלוטן מציעה מתכונים חגיגיים

6תגובות
צ'ורוס לימון עם שוקולד גנאש ללא גלוטן
תומר אפלבאום

מתכון לצ'ורוס לימון עם שוקולד גנאש ללא גלוטן- 20 יחידות

לצ'ורוס:

240 מ"ל מים

110 גרם חמאה

2-3 כפות סוכר

¼ כפית מלח

1/2 1 כוסות קמח "כרגיל", ללא גלוטן, רב תכליתי

2-3 ביצים לפי סמיכות הבצק
1 כפית גרידת לימון

שמן לטיגון

אבקת סוכר, לפיזור

לגנאש:

200 גרם שוקולד

3 כפות שמן צמחי

ההכנה:

בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.

מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את גרידת הלימון, מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.

מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים – וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. או עם מספריים. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

מגלגלים בסוכר או ממיסים שוקולד ומערבבים במעט שמן צמחי ליצירת גנאש ומגישים מיד.

מתכון לסופגניות אשל נפלאות וקלות להכנה

סופגניות אשל
תומר אפלבאום

לסופגניה:

2 גביעי אשל

2 וחצי כוסות קמח כרגיל רב תכליתי

2 ביצים

2 כפות סוכר

1 שקית  אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

ריבה או שוקולד מומס, להזרקה לסופגניה

אבקת סוכר

ההכנה:

מערבבים במיקסר  את חומרי הסופגנייה. מחכים 10 דקות. מחממים שמן עמוק בסיר עם שוליים גבוהים ובעזרת 2 כפות מכניסים את הסופגניות לשמן הרותח (אך לא מדי).

מוציאים על גבי נייר סופג אחרי כ- 3 דקות טיגון.

מזריקים ריבה או שוקולד ומפזרים אבקת סוכר.

מתכון ללביבות מעדן: בטטה וכרובית בניחוח שומשום


לביבות בטטה וכרובית בניחוח שומשום
תומר אפלבאום

החומרים ל 30 יחידות:

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות ומבושלות במים רותחים

1 כרובית קטנה, מבושלת במים רותחים

4-2 כפות רוטב סויה

2 כפיות מלח

1 ביצה

4 כפות קמח כרגיל ללא גלוטן

1/2 כוס פירורי לחם

בצל קצוץ ומטוגן

בצל ירוק , מטוגן קלות

¼ כוס שמיר קצוץ

2 כפות שומשום , קלוי

שמן שומשום

ההכנה:

מבשלים את הבטטות והכרובית בהרבה מים עד לריכוך מלא, מסננים היטב ממים ומועכים למחית.

מוסיפים לקערה את הסויה, ביצה הקמח ופירורי הלחם, בצל ובצל ירוק מטוגן ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים שומשום ושמיר ומערבבים.מצננים את התערובת למשך כ20 דקות במקרר. צרים לביבות ומטגנים בשמן או  צרים לביבות ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות למשך 15-10דקות.

כשהן מוכנות, מפזרים מעט מאוד שמן שומשום על הלביבות ומגישים.

  

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו