מלכת השאריות: מתכונים של מצה־בריי

עם פלפל צ'ומה ועשבי תיבול, עם פטריות ומוצרלה או מתוקה עם תפוחים וקינמון. מצה־בריי היא ההוכחה שהשארית שווה יותר מסכום חלקיה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

פעם היה מעט אוכל, מעט אבל טוב, ורוב מה שהיה נאכל. לכן כמעט לא היה צורך במתכוני שאריות. לפני עידן המצה התעשייתית, המרובעת, היו אופים מצות עגולות ביד וכל אחת מהן היתה יקרת ערך. הן נקנו לפי יחידה ובדיוק בכמות הדרושה. ואם נותרה איזה מצה בסיום החג, מרחו עליה מעט חמאה או שמאלץ ואכלו, כי טעמן היה טוב בהרבה מאלה של היום. היום קונים את המצות בחבילות, הן עבות יותר, טעמן תפל ולקראת סיום החג הן נערמות על השיש ללא דורש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ