חג שמח: מתכונים מתוקים לט"ו בשבט

מה כבר אפשר לעשות עם פירות יבשים? תתפלאו. השנה לוקחים את חג האילנות ברצינות ומשקיעים במתכונים מתוקים במיוחד עם שפע של פירות ואגוזים

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת שטולן של מיקי שמו
קלאסיקה לחג. עוגת שטולן של מיקי שמוצילום: דן לב
עכבר העיר

ט"ו בשבט עוד רגע מגיע וזו סיבה מספיק טובה להמטיר עליכם מתכונים מנצחים לחג. המתכונים שופעים בפירות יבשים, שמוסיפים טעם ייחודי, מרקם כיפי בפה ובעיקר מכניסים לאווירת החג. היישר ממיקי שמו ומלחם יין - הנה שלושה מתכונים מנצחים (וממש לא יבשים). ט"ו בשבט שמח.

» ט"ו בשבט 2019 - המדריך המלא לחג
» מתכונים חגיגיים לסדר ט"ו בשבט
» מה עושים עם הילדים בט"ו בשבט?
» טיולי ט"ו בשבט ברחבי הארץ
» עוגת פירות יבשים של אורן בקר

עוגיות פירות יבשים 
של לחם יין

מצרכים:
75 גרם אגוזים מסוגים שונים
75 גרם שקדים
50 גרם צימוקים
75 גרם פפאיה מיובשת
50 גרם אננס מיובש
120 גרם סוכר
105 גרם קמח
2.5 גרם אבקת אפיה (1 כפית מחוקה)
1 ביצה
כף וחצי ליקר אמרטו

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד.
2. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק.
3. אופים בין שעה לשעה ורבע בתנור שחומם ל- 160 מעלות.
4. בתום האפייה מקררים למשך לילה במקרר, ויום למחרת פורסים את המאפה לפרוסות דקות.

עוגיות פירות יבשים אילוסטרציה
לא רק בט"ו בשבט. עוגיות פירות יבשיםצילום: \ Djama86 | Dreamstime.com

עוגת שטולן
של מיקי שמו מקונדיטורית שמו

מצרכים:
150 גרם חמאה
240 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים
1 כף ריבת תפוזים / משמש
420 גרם קמח (3 כוסות)
10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)
60 גרם אגוזים (חצי כוס)
60 גרם שקדים (חצי כוס)
250 גרם צימוקים, פפאיה ואננס מיובשים וקצוצים לקוביות במידות של 2 ס"מ על 2 ס"מ
50 גרם מרציפן חתוך לקוביות
תפוז מגורד
100 מל' חלב (1/2 כוס)
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה בעזרת "בוחש גיטרה".
2. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי פעולת ההקצפה של המיקסר.
3. מוסיפים את החלב, את הריבה וגרידת התפוז תוך כדי הקצפה.
4. מנמיכים מהירות לאיטית.
5. מוסיפים את האגוזים והשקדים ולבסוף את תערובת הפירות יבשים והמרציפן.
6. מעצבים את העוגה: מגלגלים לכיכר (כמו כיכר לחם) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה - יוצא יבש.
7. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ: מומלץ להכניס את השטולן המעוצבת למנוחה של שעה במקרר, ורק אז לאפות אותה.

עוגת שטולן של מיקי שמו
כיכר של כל טוב. עוגת שטולן של מיקי שמוצילום: דן לב

עוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון 
של מיקי שמו מקונדיטורית שמו

המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות באורך 25 ס"מ

מצרכים:
3 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח רגיל
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון
50 גרם חמאה מומסת
2 תפוחי עץ בינוניים מסוג גרנד סמית חתוכים לקוביות בגודל 2x2
1 כוס (120 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס

הוראות הכנה:
1. מכינים את הבלילה - מקציפים ביצים וסוכר לבן בלבד לתערובת תפוחה ובהירה.
2. מחליפים  ל-וו גיטרה ומוסיפים את השמנת החמוצה והקמח עם אבקת האפייה והתבלינים לסירוגין. משלבים את תפוח העץ והחמאה המומסת.
3. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות באורך 25 ס"מ.

טיפים: מומלץ לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת וזאת על מנת לקבל עוגה עם מרקם אוורירי ולמנוע שהעוגה תצא דחוסה בגמר האפייה.

עוגת תפוחים ופקאן של מיקי שמו
אוורירית וחמאתית. עוגת תפוחים ופקאן של מיקי שמוצילום: דן לב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ