אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לט"ו בשבט

אופים עם ילדים: מאפינס תמרים

ט"ו בשבט כבר מגיע וזה בדיוק הזמן להכין עם הקטנים מטעמים עם פירות יבשים. לפניכם מתכון למאפינס מתוקים על טהרת החג ותמרים

תגובות
מתוקים ובריאים. מאפינס תמרים
Manyakotic | Dreamstime

שולחים את הילדים לגן ולבית הספר עם פירות יבשים בט"ו בשבט? ובכן, למה להסתפק רק בדברים שגרתיים ולא לגוון קצת? במקום לתת לילדים חרובים, אגוזים, תאנים - ושאר פירות יבשים שהם לאו דווקא מתחברים אליהם, למה שלא תכניסו לקופסת הפירות היבשים עוגיות תמרים, ולא סתם עוגיות תמרים אלא מאפינס תמרים נימוחים ומושלמים לחגיגות יום ההולדת לאילנות.

» ט"ו בשבט 2019 - המדריך המלא
» המלצות לט"ו בשבט 2019
» טיולים לט"ו בשבט
» מתכונים לט"ו בשבט
» הורים ממליצים - יצירה לט"ו בשבט

בנוגע לתמר אין ויכוח - לא משנה אם אוכלים אותו יבש, לח או כחלק מתבשיל ומאפה - הוא פשוט טעים. למרות שאינו נחשב למצרך בריאותי מובהק, יש לו מספר תכונות חיוביות - הוא נחשב כמקור לאנרגיה זמינה בזכות הסוכרים הטבעיים שבו, דל בשומן, נטול חומרים משמרים ועשיר בסיבים תזונתיים ועל כן יכול לשמש בתזונת הילדים כקינוח טוב ובריא.

מצרכים ל-12 יחידות:

חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר חום
2 ביצים
חצי גביע (100 מ"ל) יוגורט רגיל
מיץ מחצי לימון
מעט קליפה מגוררת של לימון או תפוז
שתי כוסות קמח מלא תופח 
כפית קינמון
100 גרם קוקוס טחון
200 גרם תמרים קצוצים או מלית תמרים מוכנה
12 פקאנים מסוכרים

אופן ההכנה:

שמים בקערה רחבה את השמן, הביצים, הסוכר החום, היוגורט, המיץ והקליפה המגוררת וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים קמח, קינמון וקוקוס וממשיכים לערבב - אפשר לעשות את העבודה באמצעות מיקסר ידני.

לאחר שגלענתם וקצצתם את התמרים היטב, בוחשים אותם פנימה אל תוך הבצק. בחשו ברשלנות כדי שיישארו "כתמי" תמרים במאפין. אם בחרתם להשתמש בעיסה מוכנה של מלית תמרים זה בסדר, רק קחו בחשבון שהמלית מתוקה במיוחד ותהפוך את המאפינס למתוקים מאוד אף הם, צריך להפחית מכמות הסוכר לפי טעמכם האישי.

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות) ומשמנים קלות את שקעי תבנית המאפינס. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין השקעים של התבנית ומניחים בקלילות במרכז כל שקע פקאן מסוכר אחד.

אופים במשך כחצי שעה. נועצים קיסם במרכז המאפין כדי לברר אם העוגות הקטנות אפויות היטב. ט"ו בשבט שמח.

כתבות שאולי פספסתם

*#