שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
אורגד רואש, שף-קונדיטור אורח
אורגד רואש, שף-קונדיטור אורח

לקראת ט"ו בשבט השווקים מלאים בהרבה מאוד פירות יבשים. אני מת על זה שאפשר לעבור ולרכוש פירות שמופיעים רק לקראת החג, אבל יותר מזה - שמח לגלות במשך כל השנה פירות מיובשים שאפשר בקלות להכין איתם חטיפים, לא רק בט"ו בשבט. הפעם, לקחתי פירות יבשים שנותרו לי מהמזווה, הוספתי להם מספר חומרי גלם ויצרתי מתכונים לחטיפים שיוצרים חגיגה בפה. החטיפים הללו מתוקים ויחסית בריאים, בטח לעומת חטיפי הבריאות שאתם קונים בסופרים, אלו המוכנים וארוזים אינם טובים לגופכם כמו שאתם חושבים. רובם מכילים הרבה מאוד סוכר, חומרים משמרים, אחוזי שומן גבוהים, משפרי טעם ואם זה לא מספיק, הם גם יקרים להחריד. בעזרת המתכונים שלפניכם תוכלו לחסוך כסף ולשמור על בריאותכם על ידי הכנת חטיפים מזינים בעצמכם. השתמשתי כאן בחומרים שאפשר למצוא היום בכל חנות מזון מתמחה, אבל לא חייבים להצימד אל המתכון. מוזמנים לשנות ולשחק עם חומרי הגלם לפי מה שאתם אוהבים ליצירת חטיפים מגוונים וטעימים.

כל המתכונים מיועדים לכ- 30-35 חטיפים.

מתכון לחטיף קוקוס ושוקולד ביתי

חטיף קוקוס
צילום: דודו בכר

מתכון לחטיף שומשום ביתי

חטיף שומשום
צילום: דודו בכר

מתכון לחטיף תמרים ביתי

חטיפי תמרים
צילום: דודו בכר

מתכון לחטיף קוואקר, מייפל ופקאן ביתי

חטיף קוואקר, מייפל ופקאן
צילום: דודו בכר

מתכון לחטיף שיבולת שועל ופירות יבשים ביתי

חטיף שיבולת שועל ופירות יבשים
צילום: דודו בכר
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ