שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

באורז, עם בשר ובבישול ארוך: מנות עיקריות חגיגיות עם פירות יבשים

לקראת ט"ו בשבט, חג האילנות, מתמלאים מדפי הסופרים והמכולות השכונתיות מלוא הטנא בפירות יבשים. לכבוד החג, אספנו מקבץ נבחר של מתכונים חגיגיים מקושטים בפירות יבשים, ואפשר ליהנות מהם גם ביומיום, בקיץ וגם בחורף

רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין

בעבר, טרם הומצאו המקררים ואמצעי השינוע המהירים, היו הפירות היבשים הדרך היחידה בה יכלו יהודים בגולה ליהנות מתנובת הארץ ומפריה, ובאותה הדרך לחגוג את חג הט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות. היום, עם הטכנולוגיה והמודרנה, יכולים יהודים בכל העולם ליהנות מפירות טריים מארץ ישראל, זבת החלב והדבש, לאורך כל השנה. ובכל זאת, פירות יבשים נותרו הסמל המרכזי והמאכל העיקרי בט"ו בשבט, ואם הם נפוצים לאורך כל השנה – אז בעצם לא אוכלים יותר מהם ומבשלים איתם בשאר ימות השנה? פנינו אל השפים נבות שלח ממסעדת אנגוס, אילן ברמלי שף מפרש קיטשן ומוטי טיטמן ואור מיכאלי, השפים של מסעדת מלגו ומלברעל מנת לקבל מנות עיקריות חגיגיות עם פירות יבשים, שטעים וכיף לאכול אותן בכל השנה. על הדרך הם נידבו טיפים לבישול עם פירות יבשים.

מתכון לכתף טלה מפורקת על אורז ופירות יבשים בסגנון טנזיה

מתכון לפילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים וסילאן

כתף טלה מפורקת על אורז ופירות יבשים בסגנון טנזיה
צילום: תומר אפלבאום

מתכון ללחי עגל בבישול ארוך עם יין אדום, שזיפים וצימוקים אוזבקיים שחורים

פילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים וסילאן
צילום: מוטי מילרוד

למתכונים נוספים לט"ו בשבט

לחי עגל בבישול ארוך עם יין אדום, שזיפים וצימוקים אוזבקיים שחורים
צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ