שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

פירות יבשים ואגוזים הם חומרים שכיף במיוחד לשחק איתם – להוסיף, להוציא ולשנות, לפי גחמות משתנות ולפי העדפות אישיות, אם בחג האילנות ואם בכל עת שמתחשק. מעוגיות מרציפן עם פיצוחים ופירות יבשים שהן פינוק נהדר לשעת ערביים ועד סוּפלה תמרים וערמונים שהולך נפלא עם כוס קפה של שבת בבוקר, או מתי שרוצים. כי לפעמים, ט"ו בשבט הוא רק תירוץ להשתעשע עם קינוחים, פיצוחים, מיני אגוזים ופירות יבשים. וכל המתכונים פתוחים לאלתורים של הרגע

מתכון לעוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים

עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים
צילום: דודו בכר

מתכון לקנלוני של לדר תות ממולא בקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר

קנלוני של לדר תות ממולא בקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר
צילום: דודו בכר

מתכון לחטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט

חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט
צילום: דודו בכר

מתכון לסופלה תמרים וערמונים

סופלה תמרים וערמונים
צילום: דודו בכר

טיפ לאפייה עם פירות יבשים: משרים את הפירות היבשים במים קרים למשך 20 דקות, מוציאים מהמים ומסננים לפני השימוש בהם. ההשריה מאפשרת לפירות לא להתייבש עד הסוף באפייה ואחר כך להיות קשים מדי בלעיסה.

טיפ לאפייה עם אגוזים: מי שאוהבים להוסיף אגוזים ופיצוחים למאפים, כדאי לקלות אותם קלות לפני האפייה (בתנור שחוּמם ל-150 מעלות, למשך רבע שעה). קלייה עדינה, כך שהאפייה תסיים את הקלייה אבל לא תשרוף את האגוזים. באופן זה, הם יהיו פריכים ופציחים בעת אכילה, ולא צמיגיים ולעיסים ("כמו גוּמי")

לעוד מתכונים עם פירות יבשים לט"ו בשבט ובכלל

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ