אופים עם ילדים: עוגיות גרנולה

זה אולי לא מאכל דיאטטי, אבל בריא פי כמה מממרח שוקולד עם חלה. לכבוד ט"ו בשבט, מתכון לעוגיות שמשלבות כיף עם בריאות

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות גרנולה
אפשר להוסיף גם צימוקים,עוגיות גרנולהצילום: Getty Images IL
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

ט"ו בשבט כבר הגיע, ופתאום כולם נזכרו בפירות יבשים - הזדמנות מצויינת להיזכר גם בגרנולה. גרנולה היא אולי החטיף האולטימטיבי עבור כולם, כולל ילדים (מגיל 5-6 ומעלה, בשל החשש המוצדק מחנק). אמנם לא מדובר במאכל דיאטטי, אפילו ההיפך הוא הנכון, אבל בכל זאת יש בגרנולה סיבים תזונתיים שעוזרים לעיכול, וזה הרי יתרון עצום. מעבר לכך, היא בריאה פי כמה מממרח שוקולד עם חלה. אם לא הצלחתם להרגיל את הילדים לנשנש בבקרים חלב או יוגורט עם גרנולה ופירות חתוכים, אפשר להתחכם קצת ולאפות את הגרנולה בתוך עוגיות טעימות-טעימות ואף מזינות, כי כוס חלב ושתי עוגיות הן דרך מצוינת לפתוח את היום.

» ט"ו בשבט - לכל האירועים
» מתכונים לט"ו בשבט
» עוגיות פירות יבשים עם הילדים
» מאפינס תמרים שווים

העוגיות שלפניכם קלות מאוד להכנה, ויש אפשרות לשנות את התוצר הסופי, זאת אומרת - את טעמן. למשל, לשנות את סוג הגרנולה - שהרי אין דין גרנולה עם בננות ואגוזים, כגרנולה עם פירות יער ושקדים או עם צימוקים ודבש. חוץ מזה אפשר להכין את העוגיות עם הילדים ואף לספק להם תעסוקה שממש עוזרת תוך כדי. אז קדימה.

מצרכים לכ-50 עוגיות

שלושת רבעי כוס (200 גרם)
חמאה מומסת
כוס סוכר חום דחוס היטב
חצי כוס סוכר דמררה
ביצה
רבע כוס מים
כפית תמצית וניל
כוס גרנולה בכל טעם שתרצו
שתי כוסות שיבולת שועל (קווקר) לא מבושלת
כוס קמח תופח מלא
חצי כוס קוקוס
כפית מלח

אפשר להוסיף גם צימוקים, חמוציות או פצפוצי שוקולד

למקומות, היכון, הכינו

מערבבים באמצעות מיקסר ידני את החמאה עם הסוכר החום וסוכר הדמררה עד לקבלת קרם כהה ואחיד. מוסיפים את הביצה, המים ותמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת מרקם קרמי אוורירי ובהיר. מוסיפים את הגרנולה, שיבולת השועל, הקמח, הקוקוס והמלח ומערבבים ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. הילדים יכולים לעזור בהוספת החומרים ובערבוב.

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה על גבי תבניות אפייה ובעזרת שתי כפיות (אפשר לבקש מהילדים לעזור כאן) מסדרים תלוליות עיסה במרחק של 3 סנטימטרים זו מזו. בזמן האפייה העוגיות משתטחות, אז קחו בחשבון מרחק שימנע הידבקות של העוגיות זו לזו. השתמשו בכמות הבצק שנכנסת לכפית גדושה בעבור כל עוגייה. אופים במשך 10 עד 12 דקות, או עד להשחמה קלה.

בתיאבון!