עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט ב-12 דרכים

עוגה בחושה פשוטה או פאי מלכותי, עם קמח או בלי, בסגנון גרמני או ים תיכוני, ותמיד עם שפע של אגוזים ופירות יבשים, כל הדרכים להכין עוגה לט"ו בשבט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שקדים ופירות יבשים
עוגת שקדים ופירות יבשיםצילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

מבין שלל החגים הרבים בלוח השנה העברי, דווקא ט"ו בשבט שנועד לחגוג את תנובת העץ ופירות הארץ, לא הותיר אחריו יותר מדי מנות איקוניות או מנהגים קולינריים (אם אינכם נמנים על עורכי סדר ט"ו בשבט), למעט אכילת פירות יבשים זכר לזמנים שבהם יהודי הגולה נאלצו להסתפק באכילת פירות יבשים מארץ ישראל. יוצאת דופן היא עוגת פירות מיובשים דחוסה ומתוקה מאוד שהתגלגלה מזה.

בעדות שונות מציינים את החג באכילת שקדים מרובים ובמנות בהן הם מכבבים, אך בעבור כל השאר - כשאנחנו לא מחויבים לאיזה מנהג קולינרי מיוחד בתנאי שייכללו בזה פירות יבשים, עוגת ט"ו בשבט קיבלה פרשנויות רבות. המכנה המשותף לכל הגרסאות הוא כמובן תערובת אגוזים ופירות יבשים (או המיובשים) שגם היא נתונה לשיקול הדעת והטעם האישי של כל אופה ואופה.

זה הזמן לנצל את החג, להתכנס במטבח ולנער את האבק מעל השם הרע שדבק בפירות היבשים - הם מתוקים, נשמרים לתקופה ארוכה, ויכולים להפוך לחומרי גלם נפלאים, כל מה שצריך זה מתכון טוב שיתן להם לככב. אמנם במחלקת מתכוני עוגות הפירות אפשר למצוא לא מעט מאפים עם תמרים, צימוקים, שקדים ושאר אגוזים, שזיפים ותפוחים ומה לא, אסופת המתכונים שמיד תראו מוקדשת לאותן עוגות המזוהות עם ט"ו בשבט. עוד מתכונים עם פירות יבשים בעיקר בבישול -

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות