מתכון

עוגת פירות יבשים גרמנית

השטולן היא עוגה גרמנית עשירה בפירות יבשים ואגוזים, אשר נהוג להכין בכל תקופת החורף ובגרסת ט"ו בשבט היא עמוסה במיוחד בפירות יבשים. מתכון של יוני פנחסוב מקונדיטוריית טאטי

יוני פנחסוב, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים11
עוגת פירות יבשים שטולן
עוגת פירות יבשים - שטולןצילום: דניאל לילה
יוני פנחסוב, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל

השטולן היא עוגת-לחם, אשר נהוג להכין באירופה בכלל בתקופת החורף ובגרמניה בפרט. העוגה מתאימה מאוד לעונה הקרה, מחזיקה מעמד זמן רב יחסית - גם שבועיים שלושה לאחר ההכנה - וככל שהיא מתיישנת נחשבת לטעימה יותר, במיוחד בגרסת ט"ו בשב"ט עמוסת פירות יבשים.

למתכונים נוספים לט"ו בשבט

רכיבים

  • 80 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כוס אגוזים
  • 1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים
  • 1/2 כוס תמרים קצוצים
  • 1/2 כוס תאנים קצוצות
  • 3 כוסות קוקוס טחון
  • 1.75 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה

מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את הביצים, עד להטמעה מלאה שלהן בבלילה.

מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומוסיפים לו אבקת אפייה.

בקערה נפרדת שמים את הקוקוס, האגוזים, השקדים, התמרים והתאנים.

מוסיפים את שתי הקערות לקערת הערבוב המרכזית ומקפלים הכל עד ליצירת בלילה הומוגנית.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

על גבי מגש עם נייר אפייה משומן, יוצרים כיכר אובאלית מהבלילה ומכניסים לתנור למשך 50 דקות.

מוציאים את העוגה, מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט.

תגובות