עוגת שאריות האלכוהול ופירות יבשים

מזן עוגות הפירות העשירות שהגויים מכינים בחגי החורף. ג'רלדין הולט, שממנה חדר המתכון למטבחי, משתמשת בשאריות בקבוקי האלכוהול מהמסיבות ומכאן השם. אצלנו היא מתאימה בדיוק לט"ו בשבט

נירה רוסו
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית מרובעת של 20 ס"מ
עוגת פירות יבשים

רכיבים

  • 1 כוס אלכוהול (אפשר לערבב ברנדי, רום, שרי וליקרים)
  • 900 גרם פירות יבשים מעורבים: צימוקים, תאנים קצוצות, תמרים מגולענים,
  • קליפות תפוז מסוכרות, דובדבנים מגולענים ו/או מסוכרים
  • 225 גרם חמאה
  • 225 גרם סוכר חום
  • 4 ביצים בינוניות
  • 350 גרם קמח תופח
  • כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם שברי שקדים
  • קורט קינמון

הוראות הכנה

יוצקים את תערובת האלכוהול על הפירות היבשים בקערה ומניחים במקום חמים במשך שעתיים עד לילה תמים. בוחשים לפרקים עד שכל האלכוהול נספג בפירות.

מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס, ומשמנים תבנית מרובעת של 20 ס"מ.

מערבלים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים הביצים בזו אחר זו, ואז - מוסיפים את הקמח והתבלינים.

מוסיפים את הפירות השרויים ואת השקדים. משטחים בכף לשכבה אחידה.

אופים שעתיים באותו חום נמוך, מנמיכים ל-140 מעלות ואופים עד שעה וחצי או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.

תגובות