עוגת פירות יבשים ספוגי אלכוהול

מזן עוגות הפירות העשירות שבאירופה מכינים בחגי החורף, ולרוב משתמשים בהן בשאריות בקבוקי האלכוהול מהמסיבות ומכאן השם. אצלנו היא מתאימה בדיוק לט"ו בשבט

נורית סוריאנו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נורית סוריאנו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
עוגת פירות יבשיםצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 1 כוס אלכוהול (אפשר לערבב ברנדי, רום, שרי וליקרים אהובים)
  • 900 גרם פירות יבשים מעורבים: צימוקים, תאנים קצוצות, תמרים מגולענים, קליפות תפוז מסוכרות, דובדבנים מגולענים ו/או מסוכרים
  • 225 גרם חמאה
  • 225 גרם (כוס ושלוש כפות) סוכר חום
  • 4 ביצים בינוניות
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
  • כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם שברי שקדים
  • קורט קינמון

הוראות הכנה

יוצקים את תערובת האלכוהול על הפירות היבשים בקערה ומניחים במקום חמים במשך שעתיים עד לילה תמים. בוחשים לפרקים עד שכל האלכוהול נספג בפירות.

מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס, ומשמנים תבנית מרובעת של 20 ס"מ.

מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים הביצים בזו אחר זו, ואז - מוסיפים את הקמח והתבלינים.

מוסיפים את הפירות השרויים ואת השקדים. משטחים בכף לשכבה אחידה.

אופים שעתיים באותו חום נמוך, מנמיכים ל-140 מעלות ואופים עד שעה וחצי או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ