קראמבל חורפי שיכור - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קראמבל חורפי שיכור

לקראת ט"ו בשבט הקראמבל האנגלי המסורתי מקבל טוויסט ארץ ישראלי עם פירות מיובשים

4 מנות דרגת קושי: קל
קראמבל חורפי שיכור
דודו בכר

אל מלית הפירות מתווספים תבלינים דומיננטיים אותם מעדן הבצק. מדובר במתכון פשוט יחסית שכיף להגיש לצד תה חם או סנגריה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חומרים לקרמבל :

חבילה קטנה (100 גרם) של חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר לבן

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים

3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן

קורט מלח

 

חומרים למלית:

6 תפוחי עץ מקולפים, מגולענים וחתוכים לשישיות (כ-400 גרם)

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 כפות (30 גרם) חמאה

3 כפות (45 מ"ל) קלבדוס (ברנדי תפוחים)

1 כוס (150 גרם) פירות מיובשים חתוכים גס (משמש, שזיף, תאנים או כל פרי אחר לפי הטעם)

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

3 יחידות ציפורן

3 יחידות פלפל אנגלי

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוחים

הוראות הכנה

הקרמבל:

מכניסים לקערת מיקסר את כל המרכיבים ומערבבים בעזרת וו גיטרה, עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מצננים במקרר כשעה או למשך הלילה.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

 

ההמשך:

ממיסים במחבת עמוקה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את תפוחי העץ ועוטפים אותם מכל הצדדים בקרמל. לאחר כ-3 דקות, כשהתפוחים מקורמלים, מוזגים בזהירות את הקלבדוס, מאדים במשך כ-2 דקות ומורידים מהאש.

בסיר נפרד מבשלים על להבה בינונית את הפירות המיובשים, התבלינים (אניס, קינמון, ציפורן ופלפל אנגלי) ומיץ התפוחים למשך 10 דקות, עד שהפירות סופחים כמעט את כל הנוזלים. מסננים את התערובת, מוציאים את התבלינים, מוסיפים לתערובת תפוחי העץ ומערבבים.

מוזגים את תערובת התפוחים והפירות היבשים לכלים אישיים וחסינים לחום. מפזרים מעליהם את הקרמבל הקר ואופים במשך 30-35 דקות, או עד להזהבה קלה של הפירורים.

 

 

 

טיפים

מה עושים אם אין מכונת פסטה?

אחרי שהבצק בילה במקרר מוציאים אותו ומניחים על משטח מקומח. מפזרים עליו מעט קמח, ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של כ-1-2 מ"מ.

כעת, אפשר לקרוץ ממנו את הצורה הרצויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות