גאלט של אגסים ותמרים עם פקאן גרוס - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גאלט של אגסים ותמרים עם פקאן גרוס

טארט כפרי ופחות מעודן, שעוטף בפראות את מלית הפירות. בראש השנה לאילנות מומלץ לשלב בו תמרים ואגוזים

6 מנות דרגת קושי: קל
גלאט של אגסים ותמרים עם פקאן גרוס
דודו בכר

הגאלט הצרפתי הוא למעשה טארט כפרי ופחות מעודן, מעין בצק שעוטף בפראות את מלית הפירות. ניתן להשתמש בכל פרי שרוצים, ובהתאם לראש השנה לאילנות  מומלץ לשלב בו תמרים ואגוזים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לבצק :

2 כוסות (270 גרם) קמח לבן

1 כפית (4 גרם) סוכר

1/4 כפית מלח

12 כפות (180 גרם) חמאה קרה חתוכה לקוביות

7 כפות (100 מ"ל) מי קרח או מים קרים

1 ביצה (להברשה)

1 כף חלב (להברשה)

2 כפות סוכר

 

חומרי המילוי:

5-6 אגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לפרוסות

60 גרם פקאן גרוס

2 כפות רום כהה

6 יחידות תמרים מיובשים מגולענים וקצוצים

6 כפות (70 גרם) סוכר לבן

1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון

1/2 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מעבדים את המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים, עד לקבלת בצק אחיד (חשוב: לא לערבב יתר על המידה).

יוצרים כדור שטוח מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בין שעה ללילה).

 

הכנת המילוי:

מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות.

כשהבצק קר (אך לא נוקשה) מרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים 6 עיגולים שווים מהבצק ובמרכז כל עיגול מניחים את תערובת המלית. מסדרים את האגסים בצפיפות במרכז העיגול ומקפלים את שולי הבצק פנימה, ליצירת דופן לגלאט. מעבירים את הגלאט למקרר או למקפיא למשך 10 דקות.

בקערה קטנה מערבבים ביצה וחלב. לפני האפייה מברישים את שולי בצק הגלאטים בתערובת הביצה והחלב, מפזרים את הפקאנים במרכז הגלאט ובוזקים מעל מעט סוכר.

אופים את הגלאטים בין 35-40 דקות, או עד ששולי הבצק מזהיבים והאגסים מתרככים. מומלץ להגיש חם בתוספת כדור גלידה או קצפת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות