מתכון: עוגת שוקולד בחושה עם שזיפים מיובשים

אין אירוע שלם בלי עוגת שוקולד והפעם תקבל העוגה הבחושה עומק בזכות שזיפים מיובשים וטונקה

איריס גלזר, שף -קונדיטורית
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגה בחושה של שוקולד מריר וטונקה עם שזיפים מיובשים וארמניאק
צילום: דודו בכר
איריס גלזר, שף -קונדיטורית
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק

בכל חג, יום הולדת או סיבה למסיבה אחרת  היא נמצאת, עוגת השוקולד הבחושה. על מנת לגרום גם למבוגרים לאכול אותה ולהעניק לה טאצ' מעניין וטעם עמוק יותר, ניתן להכניס לתוכה את פולי הטונקה הדרום-אמריקאים ושזיפים מיובשים המושרים בארמניאק.

רכיבים

  • 2 חבילות (200 גרם) שוקולד מריר משובח
  • 1 חבילה גדולה (200 גרם) חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 5 ביצים M
  • 1 כף (10 גרם) קקאו כהה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 יחידת טונקה מגורדת דק מאוד
  • 180 גרם שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים, מושרים ב-3 כפות (70 מ"ל) ארמניאק או כל סוג אחר של ברנדי
  • אבקת קקאו ל"פידור" העוגה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי או במיקרוגל. מקציפים בקערת המיקסר סוכר עם ביצים שלמות וטונקה כ-15 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחמאה את תערובת הביצים, ולבסוף מוסיפים את הקקאו והמלח. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש ומפזרים מעל את השזיפים המסוננים מהליקר. אופים כ-15-20 דקות או עד שפני העוגה יבשים והעוגה רוטטת מעט.

בתום האפייה, מצננים לפחות 4 שעות במקרר, מפדרים באבקת קקאו ומגישים.

תגובות