עוגה בחושה של שוקולד מריר עם שזיפים מיובשים - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגה בחושה של שוקולד מריר עם שזיפים מיובשים

בכל אירוע תימצא עוגת שוקולד וגם בט"ו בשבט. כאן תקבל העוגה הבחושה עומק בזכות שזיפים מיובשים וטונקה

2 תבניות אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגה בחושה של שוקולד מריר וטונקה עם שזיפים מיובשים וארמניאק
דודו בכר

בכל חג, יום הולדת או סיבה למסיבה אחרת  היא נמצאת, עוגת השוקולד הבחושה. על מנת לגרום גם למבוגרים לאכול אותה ולהעניק לה טאצ' מעניין וטעם עמוק יותר, ניתן להכניס לתוכה את פולי הטונקה הדרום-אמריקאים ושזיפים מיובשים המושרים בארמניאק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

2 חבילות (200 גרם) שוקולד מריר משובח

1 חבילה גדולה (200 גרם) חמאה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

5 ביצים M

1 כף (10 גרם) קקאו כהה

1/4 כפית מלח

1/2 יחידת טונקה מגורדת דק מאוד

180 גרם שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים, מושרים ב-3 כפות (70 מ"ל) ארמניאק או כל סוג אחר של ברנדי

אבקת קקאו ל"פידור" העוגה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי או במיקרוגל. מקציפים בקערת המיקסר סוכר עם ביצים שלמות וטונקה כ-15 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחמאה את תערובת הביצים, ולבסוף מוסיפים את הקקאו והמלח. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש ומפזרים מעל את השזיפים המסוננים מהליקר. אופים כ-15-20 דקות או עד שפני העוגה יבשים והעוגה רוטטת מעט.

בתום האפייה, מצננים לפחות 4 שעות במקרר, מפדרים באבקת קקאו ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות