מתכון

פופ טארט דובדבנים מיובשים, אמרטו וקרם שקדים

הקינוח האמריקאי המוכר, קיבל לכבוד ט"ו בשבט קרם שקדים עדין, אותו "שוברים" הדובדבנים המיובשים בעלי הטעם המרוכז

איריס גלזר, שף-קונדיטורית
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פופ טארט דובדבנים מיובשים, אמרטו וקרם שקדים
צילום: דודו בכר
איריס גלזר, שף-קונדיטורית
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:7 מנות

הפופ טארט הוא קינוח אמריקאי מוכר, שלמרבה הצער לא מצא את דרכו אל המטבח הישראלי. מדובר במאפה שבדרך-כלל ממולא בשוקולד או בריבה, וכדי להתאימו לרוח החג מומלץ דווקא לשלב בו קרם שקדים עדין, אותו "שוברים" הדובדבנים המיובשים בעלי הטעם המרוכז.

רכיבים

חומרים לבצק

  • 2 כוסות (270 גרם) קמח
  • 1 כף (12 גרם) סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס (230 גרם) חמאה
  • 1 ביצה L
  • 1 ביצה (להברשה)
  • 2 כפות (30 מ"ל) חלב
  • 7 כפות (60 גרם) דובדבנים מיובשים המושרים ב-3 כפות (45 מ"ל) אמרטו

חומרים לקרם השקדים

  • 3/4 כוס (75 גרם) אבקת שקדים/קמח שקדים
  • כף (10 גרם) קמח
  • 5 כפות (75 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה M

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים עם וו גיטרה עד לריכוך החמאה. מוסיפים את הביצה והחלב בהדרגה ולבסוף את הקמח והמלח, עד לקבל תערובת אחידה (יש להיזהר לא לערבב יתר על המידה). יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות לשעה.

הכנת קרם השקדים:

מכניסים חמאה ואבקת סוכר לקערת המיקסר ומעבדים עד לריכוך. מוסיפים ביצה ולאחר מכן את אבקת השקדים והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 2-3 מ"מ. חותכים את הבצק ל-14 מלבנים שווים. מעל 7 מלבנים מניחים כפית גדושה של קרם השקדים (משאירים שוליים) ומניחים מעל את הדובדבנים (אם נשאר מעט מהקרם – ניתן להקפיאו). את 7 מלבני הבצק הנותרים מחוררים בעזרת שיפוד (חורים בודדים) ומניחים מעל לדובדבנים. סוגרים את קצוות הבצק בעזרת מזלג. מברישים את החלק העליון בביצה ואופים כ-30 דקות, או עד לקבל גוון זהוב בהיר.

תגובות