מרנג פירות יבשים - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרנג פירות יבשים

זה רק נראה מורכב: מרנג גדול ותפוח מלא בהפתעות בדמות פירות מיובשים ממתכון של קרן קדוש (מקפה קדוש בירושלים)

דרגת קושי: קל
מרנג פירות יבשים
אתי נמיר

ט"ו בשבט הגיע חג האילנות וחלוקת התעודות. פירות יבשים הינם פירות שעברו תהליך טכנולוגי דו-שלבי, כדי להאריך את חיי המדף שלהם. בשלב הראשון, כדי לייבש את הפירות, להאריך את חיי המדף שלהם ולשמור מפני קלקול, מייבשים אותם בחום - בתנור או בשמש. תהליך הייבוש גורם להוצאת מים מהפרי ולריכוז החומר היבש בו. שימו לב, בפירות היבשים ה"רגילים", שאינם אורגניים, פעולה זו גורמת גם לריכוז תכולת חומרי ההדברה והכימיקלים הסינתטיים שבהם ריססו את העץ במהלך הגידול. 

בשלב השני, מוסיפים חומרי שימור סינתטיים לאחר תהליך הייבוש. חומרי השימור שמוסיפים לפירות ה"רגילים" נקראים "סולפיטים", ומטרתם לשמור על צבע הפרי. ישנם יצרנים של פירות יבשים  שמוסיפים גם צבע מאכל.

הסולפיט, שהינו חומר אלרגני, שומר על הפרי מפני קלקול מיקרובילי לאורך זמן. חלק מהאוכלוסייה רגישה לאלרגן זה המוביל לעתים לתגובות של קוצר נשימה ותגובות אלרגניות נוספות. שימו לב, פירות יבשים אורגניים אינם מכילים כל חומר שימור וכן אינם מכילים צבעי מאכל סינתטיים. אז נכון זה קצת יותר יקר, אבל הרבה יותר בריא, חג שמח.

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

600 גרם סוכר

300 גרם חלבונים

100 גרם פירות מיובשים ומסוכרים לפי בחירתכם, קצוצים דק

 ½ כפית קינמון

100 גרם אגוזי לוז קצוצים דק

לעיטור:

מעט אבקת קקאו

מעט אגוזים
מעט פירות מיובשים

הוראות הכנה

יוצקים מים לסיר בינוני שיכול להכיל בנוחות קערת עבודה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מניחים את הסוכר והחלבונים בקערת העבודה ומערבבים. מציבים את הקערה מעל המים המבעבעים בעדינות. (יש להקפיד שהקערה לא תיגע במים). מדי פעם מערבבים את התערובת, וברגע שהטמפרטורה מגיעה ל־60 מעלות מסירים מעל למים (אם אין מדחום יש לבדוק שהסוכר נמס. שימו לב לא לחמם יותר מדי).

מעבירים את החלבונים והסוכר למיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה כ־10 דקות. מוסיפים אל הקצף המוכן את הפירות המיובשים והאגוזים (השאירו מעט לקישוט) והקינמון. מערבבים ידנית ומבליעים היטב בקצף.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת כף גדולה נוטלים מתערובת הקצף ומניחים ברווחים שווים בתבנית. יוצרים תלוליות גדולות, ללא צורה מוגדרת, ומפזרים מעל מעט אגוזים, פירות מיובשים ואבקת קקאו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 90 מעלות למשך שלוש שעות (זוהי פעולת ייבוש ולא אפייה). 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות