מתכון |

עוגיות גרנולה עם טוויסט

עוגיות גרנולה קלות במיוחד עם טוויסט מפתיע - גם בנינוח מרווה וגם במרקם (בזכות האננס המיובש). הבונוס: בקלות ניתן לטבען אותן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15-20 עוגיות
עוגיות גרנולה־אננס
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 2–3 גבעולי מרווה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 8-7 יחידות (כ-85 גרם) אננס מיובש, טבעי ללא סוכר
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • תריסר פקאנים (או אגוז אחר שאוהבים), קצוצים גס
  • 1 כף דבש ׁׁׁ(או סילאן)
  • 2 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. מעבירים את גבעולי המרווה לקערה, ויוצקים פנימה כוס מים רותחים. ממשיכים בחליטה לפחות 10 דקות. בינתיים, בוצעים את האננס לחתיכות גסות־בינוניות (אפשר עם סכין, אבל הכי מהיר עם הידיים). מעבירים את האננס לקערה נפרדת, מוסיפים את כל שאר המצרכים. מסננים את המים מהמרווה, ומוסיפים אותם לקערה עם כל החומרים. מערבבים היטב.
קורצים מהמסה חתיכה בגודל כף, ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט. חוזרים על הפעולה עם כל המסה (אם אוהבים, אפשר לפזר 2–3 גרגירי מלח ים אטלנטי על כל עוגייה לפני הכנסתה לתנור). מכניסים לתנור למשך חצי שעה לפחות. אם מעוניינים בתוצאה קראנצ'ית יותר, ניתן להכניס את התבנית למסילה התחתונה, ולהאריך את האפייה ב–10 דקות לפחות (רק לשים לב שהעוגיות לא משחימות יותר מדי). מוציאים, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ