עוגיות גרנולה עם טוויסט - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות גרנולה עם טוויסט

עוגיות גרנולה קלות במיוחד עם טוויסט מפתיע - גם בנינוח מרווה וגם במרקם (בזכות האננס המיובש). הבונוס: בקלות ניתן לטבען אותן

15-20 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות גרנולה־אננס
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2–3 גבעולי מרווה

1 כוס מים רותחים
8-7 יחידות (כ-85 גרם) אננס מיובש, טבעי ללא סוכר
1 כוס שיבולת שועל
תריסר פקאנים (או אגוז אחר שאוהבים), קצוצים גס
1 כף דבש ׁׁׁ(או סילאן)
2 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. מעבירים את גבעולי המרווה לקערה, ויוצקים פנימה כוס מים רותחים. ממשיכים בחליטה לפחות 10 דקות. בינתיים, בוצעים את האננס לחתיכות גסות־בינוניות (אפשר עם סכין, אבל הכי מהיר עם הידיים). מעבירים את האננס לקערה נפרדת, מוסיפים את כל שאר המצרכים. מסננים את המים מהמרווה, ומוסיפים אותם לקערה עם כל החומרים. מערבבים היטב.
קורצים מהמסה חתיכה בגודל כף, ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט. חוזרים על הפעולה עם כל המסה (אם אוהבים, אפשר לפזר 2–3 גרגירי מלח ים אטלנטי על כל עוגייה לפני הכנסתה לתנור). מכניסים לתנור למשך חצי שעה לפחות. אם מעוניינים בתוצאה קראנצ'ית יותר, ניתן להכניס את התבנית למסילה התחתונה, ולהאריך את האפייה ב–10 דקות לפחות (רק לשים לב שהעוגיות לא משחימות יותר מדי). מוציאים, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות