מתכוןמתכון

ביסקוטי תוניסאי / Croquant

את עוגיות הביסקוטי הללו נהוג להגיש לצד קפה או תה, על מנת לטבול ולרכך אותן מעט. זהירות, זה עשוי לגרום לכם להתמכר

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 עוגיות

הסוד של העוגיות האלו הוא פריכותן, כפי שמעיד שמן הלועזי האונומטופאי (הפירוש של Croquant בצרפתית הוא פריך. צליל המלה ממש מדמה את הרעש שנוצר בנגיסה), ועל כן הן נכנסות לאפייה כפולה בתנור.

רכיבים

  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • (או תמצית וניל)
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • כ-5 כוסות קמח
  • 2 כוסות מיקס פיצוחים (פיסטוקים, שקדים ואגוזי לוז, או אחרים שאוהבים. ניתן להוסיף גם פירות יבשים כמו חמוציות מיובשות), קצוצים גס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבירים לקערה את הביצים, הסוכר והשמן, וטורפים היטב. מוסיפים את סוכר הווניל, אבקת האפייה וחצי מכמות הקמח. מערבבים היטב.

כאשר הקמח נטמע לחלוטין במסה, מוסיפים בהדרגה (כל פעם חצי כוס) את היתרה שלו אבל רק עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (כזה שאפשר ללוש בידיים). ברגע שמגיעים לתוצאה זו, מפסיקים להוסיף קמח. מוסיפים את מיקס הפיצוחים (והפירות היבשים, אם אוהבים) ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מחלקים את הבצק ל 4-3 כיכרות (בדומה לצורה של כיכר לחם) ומניחים על נייר האפייה (במרווחים, מכיוון שהכיכרות יתפחו בזמן האפייה, ולא להילחץ אם יתבקעו מעט). מכניסים לתנור החם למשך כ-40 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון מלא, במשך 4–5 שעות לפחות (ועדיף כל הלילה).

מחממים שוב תנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין חדה ללא שיניים, פורסים בזהירות את הכיכרות המצוננות לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.

מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור למשך 20 דקות לפחות (עד השחמה וייבוש מלא). מוציאים, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

ביסקוטי תוניסאי

תגובות