פיצוחים מקורמלים - מתכונים לט"ו בשבט - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיצוחים מקורמלים

עבור אלו שאוהבים את השילוב מתוק־מלוח, ניתן להשתמש באגוזים קלויים ומומלחים מעט

לגליל של 20X5 ס"מ דרגת קושי: קל
פיצוחים מקורמלים
מתן שופן

אצלנו במשפחה נהוג להגישם בערב ראש השנה, כדי שתהיה לנו שנה מתוקה, אבל הם כל כך טעימים, שאי אפשר שלא לאכול אותם לאורך כל השנה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 5

רכיבים

3/4 כוס סוכר

1 כוס מיקס פיצוחים
(שקדים, אגוזי לוז ופיסטוקים. אפשר להוסיף גם פקאן או
אגוזים אחרים שאוהבים)
1 כפית שמן קנולה

הוראות הכנה

אם אגוזי הלוז אינם מולבנים, יש להכניסם לתנור בחום של כ-180 מעלות למשך כ-10 דקות. מוציאים, מניחים להם להתקרר ומפוררים מהם את הקליפה (זה בסדר אם נשארת קצת קליפה).
מעבירים את הסוכר לסיר קטן, ומדליקים אש נמוכה. עד שהסוכר נמס, מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ומשמנים אותו במעט מאוד שמן (אפשר גם חמאה). מניחים בצד. כאשר הסוכר נמס והופך לנוזל, מוסיפים את הפיצוחים. מערבבים היטב. ברגע שהקרמל מתחיל להיות כהה, מורידים מהאש ומעבירים לנייר האפייה המשומן. ניתן לתת למסה להתקשות כפי שהיא, או לחלופין לגלגל אותה ל"נקניק" עבה (בדומה לגלגול סושי. עוטפים בנייר האפייה, ומעצבים את הצורה. זהירות, הקרמל רותח!). לפני הגשה, שוברים לחתיכות גסות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות