מתכון: ביסקוטי טבולים בשוקולד

חמוציות, אגוזים ושקדים - הביסקוטי מקבלות באהבה כל פרי יבש וכל סוג של אגוז, מה שהופך אותן לא רק לפרטנריות מושלמות לקפה, אלא לעוגיות אידאליות לחגיגות ט"ו בשבט

מיכל שמיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ביסקוטי עם שוקולד
צילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

אני חובבת פירות יבשים, אבל לרוב לא אוהבת אותם בתוך מאפים. צימוקים, למשל, אני מאוד אוהבת. אבל שישמרו מרחק מהחלה שלי, בבקשה. המאפה היחיד שבו אני נהנית מקיומם של פירות יבשים הוא עוגיות ביסקוטי. 

העוגיות עוברות אפייה כפולה (אפייה ראשונית של הבצק, ולאחר מכן ייבוש), ועל כן הן יוצאות כל כך פריכות ופציחות, שאפילו החמוציות בתוכן נעשות כאלו. מבין כל העוגיות, הביסקוטי הן המושלמות בעיני לצד הקפה - שפשוט דורשות להיטבל בתוכו. כאן לא נסתפק בסתם עוגיית ביסקוטי, אלא היא תזכה לטבילה קצרה בשוקולד. דקדנטיות ראויה לשמה. 

כמה דברים חשובים:

קפה - אפשר לוותר עליו, אבל העוגיות יוצאות מהתנור עם ניחוח נהדר של קפה בזכות אבקת קפה נמס, שמערבבים אל תוך הקמח. חשוב להשתמש בסוג הזול (לא המגורען), כדי שיתפזר היטב בקמח. 

ליקר – מכיוון שהבצק לא מכיל בכלל חמאה או שמן, חשוב להשתמש במצרכים אחרים, שייתנו טעם עשיר. מלבד אבקת הקפה הנמס, אני מוסיפה גם ליקר קפה וסוכר וניל. לא כדאי לוותר עליהם, אבל אם בכל זאת תרצו להשאיר את טעם הקפה בחוץ, שימו כל ליקר אחר שאתם אוהבים. ואל תדאגו - לעוגיות לא יהיה טעם אלכוהולי, כיוון שהוא מתנדף באפייה.

תוספות - בגרסה שלי הבצק מקבל באהבה חמוציות ואגוזי לוז, אבל אפשר להתפרע. אוהבים תאנים מיובשות? הן תשתלבנה מצוין. מתים על פקאן? לכו על זה. כל פרי מיובש וכל סוג של אגוז יתקבלו כאן בברכה. רק שימו לב שהכמות הפירות היבשים וכמות האגוזים תואמת את זה שבמתכון, כדי לא לשנות את היחסים. 

שלבים - בהתחלה אופים את כיכר הבצק בחום בינוני, ולאחר מכן מייבשים פרוסות  בתנור בחום נמוך. חשוב מאוד לתת לכיכר הביסקוטי להצטנן לחלוטין לפני החיתוך. אם לא, בזמן החיתוך הכל יימעך ויתפורר. אפשר אפילו להכין את הכיכר יום מראש, ולחתוך ולייבש ביום למחרת.

ביסקוטי טבולים בשוקולד

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

רכיבים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 3/4 כוס (110 גרם) קמח מלא (אפשר להחליף בקמח לבן)
  • 1 כף קפה נמס (לא מגורען, הסוג הפשוט)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 גרם) סוכר חום כהה דחוס
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1.5 כפות (כ- 20 מ"ל) ליקר קפה או כל ליקר אחר
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז לא קלויים (אפשר להחליף באגוזים או שקדים), קצוצים
  • 2 חופנים של חמוציות מיובשות (אפשר גם צימוקים או אוכמניות), קצוצות

לציפוי:

  • 50 גרם (כחצי חבילה) שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן קנולה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה ואבקת הקפה הנמס.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר הלבן, הסוכר החום וסוכר הווניל. מוסיפים את ליקר הקפה (או ליקר אחר שאוהבים). טורפים את התערובת היטב, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה.

יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ או בידיים, לקבלת בצק חלק ודביק מאוד. בתחילת הערבוב הבצק יראה כאילו הוא לא יתחבר, אבל הוא בסופו של דבר הוא מתאחד.

מוסיפים את החמוציות ואגוזי הלוז הקצוצים ולשים עם הידיים, רק עד שהם נטמעים בבצק. בידיים רטובות יוצרים כיכר ארוכה ושטוחה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. הכיכר צריכה להיות בערך בגודל 35*8 ס״מ.

אופים כ-30 דקות עד לקבלת כיכר זהובה ומוצקה, ועדיין מעט רכה במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים את הכיכר לגמרי, כדי שלא תתפרק ותתפורר בעת החיתוך. 

בשלב זה, אפשר להמתין למחר כדי לפרוס אותה לפרוסות. 

אפייה שניה:

פריסת ביסקוטי

מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. 

פורסים את הכיכר לפרוסות דקות בעובי של כ- 0.5 ס"מ, ומניחים בזהירות על רשת התנור. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגיות נהיות שחומות ויבשות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. 

טובלים ביסקוטי בשוקולד

בשלב זה אפשר לאחסן את העוגיות בקופסא ולאכול אותן כפי שהן. או שניתן לצפות אותן בשוקולד - ממיסים שוקולד מריר עם שמן הקנולה במיקרוגל בקערה שטוחה ורחבה יחסית (כזו שהעוגייה נכנסת בה לרוחב כדי שנוכל לטבול אותה).

ביסקוטי בקופסה אטומה

טובלים את תחתית העוגיה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה לייבוש מוחלט. בטמפרטורת החדר זה ייקח כשעה, ובמקרר זה קורה מהר יותר. מאחסנים בקופסה אטומה. 

תגובות