מבשלים עם ילדים: בלינצ'ס גבינה

האם ילדים אוהבים מאכלי חלב? בוודאי שכן. קבלו מתכון קל ופשוט לבלינצ'ס, שהילדים מוזמנים להצטרף להכנתו

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בלינצ'ס גבינות מלוח
עכבר העיר

העלנו מן האוב מאכל שקצת נזנח בשנים האחרונות, שנגרם לו עוול לשווא ושיותר מכך - ניתן לחשוד בו שיתחבב על הילדים (שמוזמנים להצטרף להכנתו). בלינצ'ס, או בשמו העברי חביתיות.

מצרכים ל-10 יחידות גדולות:

ליצירה החביתיות

1 כוס קמח
חצי כוס מים
כוס חלב
2 ביצים
2 כפות שמן רגיל
קורט מלח
מעט חמאה

למילוי

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
חצי גביע קוטג' 5% או 9%
ביצה
כף קורנפלור

מוכנים? היכון, הכינו: הכנת החביתיות

מערבבים את כל חומרי הבצק בעזרת מיקסר, עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה. מחממים על האש מחבת בינונית ובה כחצי כפית חמאה או שמן זית לטיגון.

כשהמחבת חמה והחמאה נמסה שופכים בעזרת מצקת מעט בלילה למחבת. בתנועה סיבובית משטחים את הבלילה אל כל קצוות המחבת. את שארית הנוזל, אם ישנה כזו, שופכים בחזרה לקערת הבלילה.

כשהחביתית נראית זהובה בקצותיה והנוזל שלה התקשה (כעבור מספר שניות עד דקה לערך), הופכים את המחבת על קרש חיתוך או צלחת, ובתנועת ניעור קלה משחררים את החביתית. כך יוצרים מגדל חביתיות. מצננים מעט ובזמן הזה מכינים את המילוי.

הכנת המילוי

שמים את כל הגבינות והביצה בקערה ומערבבים היטב (שלב מצוין לשילוב הילדים). ממיסים את כף הקורנפלור עם מעט מעט מים רותחים ומוסיפים לתערובת המילוי. הביצה והקורנפלור יעניקו לתערובת, שעכשיו נראית די נוזלית, יציבות בסיום ההכנה.

הכנת הבלינצ'ס

מניחים כל חביתית פרושה על גבי קרש החיתוך. שמים עליה כשתי כפות מהמילוי במרחק של כחצי אצבע משוליה הקרובים אלינו. מקפלים את החלק הקרוב אלינו עד המילוי ומכסים אותו בעזרת החבתית. מקפלים את שולי החביתית שנמצאים בצדדים כלפי האמצע. עכשיו מגלגלים את החלק עם המילוי עד שהבלינצ'ס הדוק ומוכן. מניחים על צלחת וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד סיום החביתיות.

ומגלגלים

מחממים מעט מרגרינה או חמאה במחבת. מניחים פנימה את הבלינצ'סים אחד אחד בזהירות, כשהחלק הסופי של הקיפול מופנה כלפי מעלה. אחרי הטיגון התערובת תתקשה מעט והבלינצ'ס לא יתפרק במחבת. מטגנים קלות משני הצדדים.

ניתן לוותר על הטיגון, לסדר בתבנית משומנת מעט, ולאפות בתנור כ-20 דקות.מניחים על צלחת יפה בלוויית ירקות חתוכים ומגישים. מוטב לא להגיש רותח אלא להניח לבלינצ'ס להצטנן קלות, כדי שיהיו יציבים ונוחים לחיתוך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ