מבשלים עם ילדים: סלט סלק וקולרבי

נשמע כמו סלט עם ירקות שהילדים לא יתחברו אליהם? אז זהו, שאולי כן, רק צריך לנסות. הצעה לסלט בריאות שכל המשפחה תאהב

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

בבית שלנו לא אכלו מספר סוגי ירקות. למעשה הם הוגלו לארץ הירקות הלא אהודים, ושם נשארו עד שבגרנו והחכמנו לנסותם. את הכוסברה כבר אי אפשר היה להציל מגורלה להיות שנואת נפשנו, אבל יש ירקות שזכו לעדנה לעת זקנה (שזה טוב רק למען החרוז, כי עודנו צעירים ומלאי עזוז ויש לפנינו שנים ארוכות של זלילת ירקות מנודים כפיצוי להם ולנו).

שניים מהירקות שלא זכו להיכנס לתפריט הילדות שלנו הם הסלק והקולרבי. למה? באמת שלא ברור. אולי כי הסלק האדום מכתים מאוד את הידיים, אולי כי הקולרבי קצת מוזר (תודו), אבל מתברר שאפשר לעשות תיקון בחיים, וההזדמנות לתיקון שכזה נקרתה בדרכנו כשביקרנו בביתה של הדודה ויולה והוגש לנו סלט מושלם ששני הירקות הללו כיכבו בו, ובענק.

התבוננות בילדה שלנו ובילדים נוספים שהסבו לשולחנה של הדודה וזללו את הסלט בהתלהבות, הוכיחה כי כל עניין החרם על הסלק והקולרבי היה מופרך מיסודו. ובכלל, מדובר בירקות בעלי תכונות תזונתיות חיוביות מאין כמוהן: כרוב הקלח, הלא הוא הקולרבי, דל בקלוריות אבל מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C וויטמיניםB1, B2, B6  וגם חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת. הוא מומלץ לדיאטה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף.

חברו הסלק האדום נחשב כצמח מרפא חזק וחיוני ברפואה הסינית, ומשתמשים בו בעיקר לאיזון מערכת הדם וחיזוק המערכת החיסונית. הסלק משמש בסיס בתזונה המחזקת אנרגיית הצ'י ומערכת העיכול, וגם להזנת המוח ומיוחסת לו השפעה מרגיעה. אז גם טעים, גם מזין וגם בריא? יאללה בואו נכין.

מצרכים לסלט למשפחה שלמה וגדולה

לסלט:

2 ראשי קולרבי בינוניים
4 ראשי סלק אדום בינוניים
2 תפוחי עץ ירוקים וחמוצים מסוג גרנד

אפשר להוסיף: אגוזי מלך, צ'ילי אדום, אגוזי מלך ועוד

לרוטב:

רבע כוס סילאן
כפית מלח
4 כפות חומץ רגיל
כף סוכר
מיץ מחצי לימון

למקומות, היכון, הכינו

קולפים את הקולרבי, הסלק והתפוחים (שמהם מסלקים את הליבה). חותכים את כל מרכיבי הסלט לגפרורים. אפשר לעשות זאת בחיתוך ידני או להשתמש (בזהירות מרבית) במכשיר מנדולינה ולבחור בז'וליאנים העבים שלו. מכניסים את כל הגפרורים לקערה גדולה ומערבבים היטב.

בוחשים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב: הסילאן, המלח, החומץ, הסוכר ומיץ הלימון. יוצקים מעל הסלט לפני הסעודה ומגישים. בתיאבון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ