מבשלים עם ילדים: פודינג תפוזים חורפי

זה חם, זה מתוק וזה הכי חורפי שיש - הצעה לקינוח מושלם שגם הילדים וגם ההורים יהנו ממנו בימי החורף

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

קר בחוץ וגשום, ומאחר שיש לנו בארץ בקושי חודש כזה בשנה - למה שלא נחגוג עליו. והרי הדרך הטובה ביותר היא אוכל: מרקים, חמין, תבשילי קדירה, עוגות חמות, וגם - דייסות ורפרפות, או מה שפעם קראו לו פודינג. מדובר בקינוח אידיאלי לימי חורף, בהם הילדים חוזרים קפואים מבית הספר או מהגן, וממש כיף להם לקבל משהו ביתי, אימהי ואמיתי, שיש בו באמת, בלי קלישאה, ניחומים וחיבוק.

את הרפרפת, הפודינג או איך שלא תקראו לו, אפשר להכין במהירות שיא (7 דקות הכל כולל הכל) בתום הארוחה, כדי לאכול אותה חמה ומפנקת כראוי, (למרות שבהחלט ניתן גם להכין מראש ולהגיש קר, גם בקיץ, או בכלל למי שלא מחבב קינוחים חמים). היא עשויה מסממן חורף נוסף שלנו - מיץ תפוזים טרי, ואינה מתוקה במיוחד. במלים אחרות - היא מושלמת לילדים וגם להוריהם.

מרכיבים:
ל-5 מנות

2 כוסות מיץ תפוזים טרי
כף סוכר
5 כפות סולת
לקישוט - ריבה או שוקולד.

מוכנים? היכון, הכינו

1. מכינים שתי כוסות מיץ תפוזים טרי וריחני.
2. שופכים את המיץ לסיר קטן ומעמידים על אש נמוכה. מוסיפים פנימה את כף הסוכר. מדובר במתיקות קלה. אפשר להמתיק יותר, אבל ממש לא חובה. בסך הכל חשוב שהסוכר יסתור את חמיצות התפוזים, המתיקות המתונה תורמת גם לבריאות של הקינוח וגם לטעם האותנטי של המנה.
3. כשמיץ התפוזים כבר חמים, אבל עוד לא רותח, מוסיפים אליו בתנועת ערבוב מתמדת את הסולת. הערבוב חשוב מאוד כדי שלא ייווצרו גושים (שאגב, אצלנו בבית דווקא מאוד מחבבים).
4.  בוחשים עד לרתיחה וממשיכים לבשל ולבחוש במשך עוד כ-4 דקות עד שהרפרפת מסמיכה.
5. מסירים מהאש ומיד, בזמן שהרפרפת עדיין חמה, מקציפים בעזרת מיקסר במשך מספר דקות. הפעולה מכניסה אוויר לתוך הרפרפת ומאפשרת לה לא להיות כבדה מדי.
6. עם סיום ההקצפה יוצקים לכלי הגשה יפים, והקינוח מוכן. ניתן לקשט ולהוסיף צבע עם חצי כפית ריבה מעל, או עם קוביות או גרידת שוקולד, לחובבי השילוב שוקולד-תפוז, אבל בהחלט אפשר (ואפילו רצוי אם תשאלו אותי) לאכול סתם כך, נטורל. בתיאבון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ