מבשלים עם ילדים: עוף בחמאת בוטנים

מתכון פשוט של עוף בציפוי פירורי פאנקו, שיגרום לילדים (וגם לכם) ללקק את האצבעות ולבקש עוד

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוף בחמאת בוטנים מצופה בפנקו
עוף בחמאת בוטנים מצופה בפנקוצילום: Tetiana_Chudovska / Getty Images

כבר שלוש שנים וקצת שאני בטוחה, חושבת  ואומרת, שהקטנה שלי לא אכלנית. עוד בהתחלה, בניסיונות הירקות המרוסקים, היא ירקה הכל החוצה. כשהגענו לבשר הייתה העדפה ברורה לעוף (אם בכלל), אך לרוב הצלחת נשארה מלאה.

לעוד מתכונים לילדים

נשבעתי שלא אעשה את מה שעשו לי, לא אתחנן, לא אעניש, לא אשכנע, ואם היא לא תאכל - אבלע את הצפרדע. הכי חשוב להמשיך לנסות ולהציע, לגוון ולהפתיע. לפעמים זה אפילו מצליח, כמו במקרה של המתכון הזה. אחרי הכל - מדובר באכלנית בפיתוח. לא חשוב אם זו השהייה המרובה איתי במטבח, או הגיל והחך שמתפתחים אט אט - הנחת היא אותה נחת.

מצרכים:

6 שוקיים
2 כפות חמאת בוטנים
כף רוטב סויה או טריאקי
1 שן שום כתושה (לא חובה)
כף דבש (אם רוצים יותר מתוק)
150 גרם פירורי לחם "פאנקו"

לגיוון:

אפשר לקצוץ שקדים או כל סוג של אגוזים ולהוסיף לתערובת

מתחילים. שוקי עוף בציפוי חמאת בוטנים ו"פאנקו"

איך מכינים:

מערבבים את כל חומרי המשחה: חמאת הבוטנים, הסויה או הטריאקי, השום והדבש בקערית. לאחר מכן מורחים את שוקיי העוף בנדיבות מכל הכיוונים.

בשלב הבא - מגלגלים את השוקיים בפירורי הפאנקו, עד שהן מצופות. אפשר לערבב עם הפירורים גם שקדים קצוצים לשדרוג הטעם (לא מיועד לקטנטנים מחשש לחנק).

מניחים בתבנית מרוחה קלות בשמן  וצולים את השוקיים בתנור, בחום של 200 מעלות בערך 45 דקות, ומוציאים. בתיאבון.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ