מתכונים לילדים

מתכונים מעולים עם דובדבנים

יצאתם לקטיף דובדבנים עם הילדים ועכשיו אתם מחפשים מה לעשות איתם? הנה שני מתכונים שימתיקו לכם את הקיץ

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קינוח שכבות בכוס עם קצפת, דובדבנים וביסקוויטים
קינוח שכבות בכוס עם קצפת, דובדבנים וביסקוויטיםצילום: ID 57231904 © Dreamstime.co

אחד הדברים הכי כיפיים בקיץ הוא הגעתם של הפירות הכי טעימים - ענבים, אבטיחים, מלונים, משמשים, אפרסקים וכמובן הדובדבנים, שנמצאים בשיאם עכשיו. אנחנו ממליצים לכם לצאת לקטיף דובדבנים עם הילדים, לחזור הביתה ולעקוב אחר שני המתכונים הנהדרים האלה, שיביאו את החלק המתוק של הקיץ עד לבית שלכם.

קינוח דובדבנים, קצפת וביסקוויטים בכוסות

חומרים ל-6 מנות:

1.5 כוסות דובדבנים טריים (250 גרם)
14 יחידות ביסקוויטים (100 גרם)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת (250 מ"ל)
1 כוס חלב
2 כפות סוכר

כלים:

סכין, קרש חיתוך, פטיש שניצלים / מערוך, שקית ניילון עבה, קערה קטנה, קערה גדולה, מיקסר ידני / נייח, כוסיות הגשה / צנצנות קטנות.

אופן ההכנה:

חותכים בזהירות את הדובדבנים לחצאים ומוציאים את הגלעינים. מניחים בצד.

מכניסים את הביסקוויטים לשקית ניילון כפולה, ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך, מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים (זהירות על האצבעות אם אתם נותנים לקטנים מערוך). מעבירים את הפירורים המרוסקים לקערה קטנה ומניחים בצד.

בקערה נפרדת שמים פודינג, שמנת מתוקה, חלב וסוכר. מקציפים הכל יחד בעזרת מיקסר עד שנוצרת קצפת יציבה.

מתחילים ליצור שכבות בכוסות או צנצנות: שופכים שתי כפות של פירורי ביסקוויטים, מעליהם שתי כפות של קצפת ואז את הדובדבנים. כך בכל כלי, עד לקצה גובהו.

מעבירים למקרר כשעתיים. מגישים.

מילקשייק דובדבנים ובננה עם קשית
שייק דובדבנים ובננהצילום: ID 118621826 © Natasha Mamyshev

שייק דובדבן ובננה

חומרים לשתי כוסות:

1.5 כוסות דובדבנים
2 בננות בינוניות
1 יוגורט רגיל גדול או במתיקות מעודנת (200 גרם)
1/2 כוס חלב רגיל או בטעם וניל
12 קוביות קרח

כלים:

מעבד מזון / בלנדר /בלנדר מוט, סכין, קרש חיתוך, כוסות הגשה, קשים.

אופן ההכנה:

חותכים בזהירות את הדובדבנים לחצאים ומוציאים את הגלעינים (לילדים ניתן לתת סכינים מפלסטיק).

מקלפים ופורסים את הבננות לעיגולים בגודל בינוני.

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר או מעבד מזון ומפעילים עד אשר התערובת טחונה לחלוטין.

מוזגים לכוסות הגשה ושותים.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ