מתכונים לילדים |

ארטיקים תוצרת בית

הגיע הזמן ללמוד להכין את הקינוח המושלם לימים החמים והארוכים - כך תכינו ארטיקים ביתיים, צבעוניים וטעימים עם הילדים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
5 ארטיקים צבעוניים
הארץ

רבים מכירים את הנוהל הבא: בדרך חזרה מבילוי, או, פחות או יותר בכל הליכה סתמית ברחוב, הילד מבקש ממתק או ארטיק. לא פעם אנחנו מהססים קלות בשל החומרים המייצבים וצבעי המאכל, אבל לרוב קונים להם, כי מי רוצה לאכזב את הקטנים, ועוד בחום הזה? הנה הצעה נחמדה לבילוי משותף - הכנת ארטיקים תוצרת בית שיהיו טעימים, מעניינים ורק קצת יותר בריאים. ממש קצת.

מה עושים עם הילדים בחופש הגדול?

ארטיקים תוצרת בית

חומרים לארטיק:

פירות לבחירתכם - בננות, תותים, ענבים, מלון, אננס ועוד
יוגורט רגיל
שוקולד צ'יפס או עוגיות רכות שאוהבים (אפשר להכין גם שוקו מרוכז ולהוסיף אותו בשביל ליצור ארטיק שוקולד)

חומרים לציפוי:

לבחירתם - שוקולד לבן, חלב או מריר, אגוזים טחונים מסוכרים, סוכריות עוגה בשלל צורות וצבעים, פקאנים סיניים קצוצים וכל מה שבא. שימו לב כי חשוב לדאוג מראש לכלים מיוחדים לארטיקים או לכוסות קטנות מנייר או פלסטיק ומקלות ארטיק כמובן.

אופן ההכנה:

מתחילים בפעולה מאוד פשוטה, שאפשר לבקש מהילדים לעשות: מרסקים בננות במזלג ולאחר מכן מערבבים את המחית עם היוגורט, ביחס של בננה לחצי כוס יוגורט.

מוסיפים את השוקו המרוכז, השוקולד צ'יפס או שברי העוגיות לתערובת הפרי ומכניסים לכלים של הארטיק. את אותו הדבר אפשר ליישם עם כל פרי אחר, וכמובן שאפשר גם לערבב פירות שונים ולוותר על היוגורט. אפשר למשל לרסק מלון ולהוסיף לו חצאים של ענבים, דובדבנים או אננס. אפשר גם להכין ארטיק משוקולד בלבד עם עוגיות.

השלב הבא הוא הקפאה של 3-4 שעות. בזמן שממתינים לארטיקים שיקפאו, מי שמעוניינים ליצור ציפוי, ממיסים 100 גרם שוקולד חלב/מריר בזהירות במיקרו. 30 שניות בכל פעם, מערבבים עם כף שמן רגיל ליצירת ציפוי דק ומתפצח. ניתן להוסיף לציפוי השוקולד אגוזים טחונים מסוכרים, סוכריות עוגה בשלל צורות וצבעים, פקאנים סיניים קצוצים או כל דבר אחר שעולה על רוחכם.

מוציאים את הארטיקים, טובלים בקערת השוקולד ומחזירים לכמה דקות לפריזר כדי שהציפוי יתקשה. על מנת שהציפוי ישאר יפה כדאי לשים את הארטיקים על מתקן מאולתר מקלקר או מכסה שחרצנו מפלסטיק.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ