לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

בשר טלה מתייחס בלקסיקון הקולינרי לבן/בת הכבשה שגילם אינו עולה על חצי שנה. מעבר לזה הם נקראים כבש. ככל שהטלה צעיר יותר כך בשרו רך וריחו עדין יותר. בעבר, ועד לפני שני עשורים, ניתן היה להשיג טלה בן חודשיים עד ארבעה חודשים (שעדיין יונק חלב אם) רק בעונת האביב, סמוך למועד ההמלטה הטבעי של הכבשים. לאחר חגיגות האביב השתמשו בטלאים בוגרים יותר שגילם חצי שנה או מעט יותר. כיום, בשל שינויי מזג האוויר והגידולים המתועשים ניתן להשיג טלה צעיר ברוב ימות השנה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ