סוגרים את הפסטה

לכבוד חג הפסח הוזמן השף דייויד פרנקל למטבחה של לימור לניאדו תירוש ויחד הם עמלו על סעודה המבוססת על מנות מהמטבח היהודי־איטלקי

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

לא רבים יודעים שהמטבח האיטלקי, מהעשירים והטובים בעולם, הושפע רבות מהמטבח היהודי־איטלקי הקדום. היהודים שהגיעו לאיטליה במאה השנייה לפני הספירה והתיישבו לכל אורכה אבל בעיקר בחלקה הדרומי, כולל רומא והאיים סיציליה וסרדיניה. במשך השנים הם פיתחו את מקצועות הבנקאות והמסחר בצמר בתבלינים ובמשי, והתבססו כקהילה יציבה ושקטה. מאוחר יותר, בשל פחד השלטונות מהשתלטות כלכלית שלהם, הם אולצו לעזוב את בתיהם ולהתכנס בגטאות מוקפי חומה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ