סוגרים את הפסטה

לכבוד חג הפסח הוזמן השף דייויד פרנקל למטבחה של לימור לניאדו תירוש ויחד הם עמלו על סעודה המבוססת על מנות מהמטבח היהודי־איטלקי

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

לא רבים יודעים שהמטבח האיטלקי, מהעשירים והטובים בעולם, הושפע רבות מהמטבח היהודי־איטלקי הקדום. היהודים שהגיעו לאיטליה במאה השנייה לפני הספירה והתיישבו לכל אורכה אבל בעיקר בחלקה הדרומי, כולל רומא והאיים סיציליה וסרדיניה. במשך השנים הם פיתחו את מקצועות הבנקאות והמסחר בצמר בתבלינים ובמשי, והתבססו כקהילה יציבה ושקטה. מאוחר יותר, בשל פחד השלטונות מהשתלטות כלכלית שלהם, הם אולצו לעזוב את בתיהם ולהתכנס בגטאות מוקפי חומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ