מתכונים מתוקים במעלה הקרמל

הוא נולד ברומא העתיקה עם גילוי סגולות הביצים, אופים אותו באמבט מים ומגישים הפוך. הפלאן, המכונה גם קרם קרמל: קווים לדמותו

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

סיפורו של הפלאן קדום: ראשיתו בעת העתיקה, עת טבחי האימפריה הרומית עמלו כדי לייצר מטעמים למשתאות העמוסים מעדנים ויין. בתחילה היו המנות שהוגשו חד־גוניות ובסיסיות בהכנתן. לנוכח העושר הרב של חומרי הגלם שהובאו מרחבי האימפריה ובשל הצורך במנות חדשות ומעניינות נשלחו טבחי הארמונות למטבח כדי ליצור מעדנים שיפתיעו את הסועדים. העושים במלאכת המטבח הרומי הבינו שיצירתיות כרוכה בחיבור בין חומרי גלם מסוגים שונים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ