בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זוכר אותה מהמכולת: מתכוני עוגת סולת

הפרסים התחילו, הטורקים שיפרו את המרקם, ומשם היא התפשטה לכל המזרח התיכון וזכתה לשמות שונים (במצרים למשל: בסבוסה). כמה דרכים מעניינות להכין עוגת סולת

3תגובות

בימים הקדומים במזרח התיכון רוב העוגות והקינוחים היו עשויים מסולת, שהיתה אז צורת הגריסה הדומיננטית של החיטה הקשה מסוג דורום. כבר בשלבים הראשונים של טחינת הדורום נושר גרגר הסולת מגרעין החיטה, הוא מופרד בידיים מיומנות ומה שנותר מגרעין החיטה נטחן לקבלת קמח לבן. מן הסולת הכינו דייסות חמות עם חלב ומאוחר יותר גם עוגות. כבר לפני יותר מאלף שנים התענגו הפרסים על ה”הלבה” (משם מקור השם “חלבה”) קינוח זהוב וחם העשוי מסולת מבושלת בחמאה ובסירופ תמרים, ענבים, דבש או סוכר ומתובלת באגוזים טחונים, קינמון ומי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו