שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

זוכר אותה מהמכולת: מתכוני עוגת סולת

הפרסים התחילו, הטורקים שיפרו את המרקם, ומשם היא התפשטה לכל המזרח התיכון וזכתה לשמות שונים (במצרים למשל: בסבוסה). כמה דרכים מעניינות להכין עוגת סולת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

בימים הקדומים במזרח התיכון רוב העוגות והקינוחים היו עשויים מסולת, שהיתה אז צורת הגריסה הדומיננטית של החיטה הקשה מסוג דורום. כבר בשלבים הראשונים של טחינת הדורום נושר גרגר הסולת מגרעין החיטה, הוא מופרד בידיים מיומנות ומה שנותר מגרעין החיטה נטחן לקבלת קמח לבן. מן הסולת הכינו דייסות חמות עם חלב ומאוחר יותר גם עוגות. כבר לפני יותר מאלף שנים התענגו הפרסים על ה”הלבה” (משם מקור השם “חלבה”) קינוח זהוב וחם העשוי מסולת מבושלת בחמאה ובסירופ תמרים, ענבים, דבש או סוכר ומתובלת באגוזים טחונים, קינמון ומי ורדים. עם השנים השטיחו את העיסה החמה על גבי טסי נחושת עגולים, בהם התקררה העיסה, ואז נחתכה לצורת יהלומים. ליהלומים היה טעם עז ומתוק ומרקם דחוס. הטורקים שאימצו את הקינוח הפרסי, הבינו שאם יאפו את העוגה ויתבלו אותה לאחר אפייתה בסירופ סוכר חם, יקבלו עוגה אוורירית וטעימה יותר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ