שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
תלויה באוויר

עוגות גבינה: טיפים שימושיים לאפיית עוגת גבינה

עוגת הגבינה היא מלכת השולחן בחג, עם טעמי הלימון, הווניל והפירות. יש כמה שיטות לדאוג שהיא תשמור על זקיפות קומה אוורירית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

שבועות, החג השמח, הלבן והססגוני, עם מאפי גבינות עשירים וסלטים צבעונים, מתאפיין גם בכוכבת שלה מחכים כולם בסיום ארוחת החג: עוגת גבינה צחורה וגבוהה (זו השאיפה) עם מרקם קריר וקרמי שמחליק בגרון. הרעיון להכנת עוגת גבינה קדום, כנראה עוד מימי האימפריה הרומית, ורוב מתכוני עוגות הגבינה הנושנים דומים במהותם להכנת עוגת גבינה מודרנית ודורשים ערבוב של גבינה עם ביצים וחומרי טעם כגון לימון, צימוקים, מי ורדים ותבלינים. הגבינות שהשתמשו בהן אז היו לבנות רכות (quark), מעזים או בקר, גבינות שמנת או ריקוטה. כדי לייצב את התערובת השתמשו בקמח, פולנטה, סולת או שקדים טחונים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ