קוּקוּ, אה אה: קינוחי גלידה לקיץ

הגלידה היא רק מרכיב אחד בקינוחי־הגלידה, הכוללים גם פירות טריים או מבושלים, מאפים, פירורים, רטבים ותוספות פריכות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

כמו לא מעט קלאסיקות קולינריות, גם את הגלידה ניתן לזקוף לזכות חצר המלכות הצרפתי, ששידרגה במאה ה-17 את הסורבה הוותיק בכך שהוסיפה לו חלב מלא. ומאז כדור גלידה קר ומתוק שמחליק בגרון באיטיות מדויקת הוא הצלחה פנומנלית ברחבי העולם. את הקינוח המושלם הזה לימי הקיץ הלוהטים ניתן להכין באינספור וריאציות, עם מעט עבודה והרבה השראה. ניתן כמובן להסתפק בגלידה ביתית לעצמה, אך אפשר להכין גם קינוח המבוסס על גלידה (קנויה או ביתית), עם פירות טריים או מבושלים, רטבים חמים או קרים, אגוזים, ביסקוויטים תוצרת בית, מרנגים ועוד.

תגובות