כששוקולד ודבש נפגשים - עוגות לראש השנה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

כששוקולד ודבש נפגשים - עוגות לראש השנה

לא חייבים להרגיש מושחתים מול המתוק מתוק הזה: הוא משתלב היטב והשוקולד יוכל לפתוח טעמים חדשים בעוגת הדבש המסורתית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לימור לניאדו תירוש

ייצורו של השוקולד, אותו פלא קולינרי מעורר חושים ורגשות, מתחיל בתסיסת הפולים הטריים - תהליך שמבטל את טעמם העפיץ ומעדן את מרירותם. בעת התסיסה נולדים טעמים חדשים עם גוני פירות, שרי ופרחים. לאחר התסיסה קולים את הפולים ובשלב זה משתחררים טעמי אגוזים ומתיקות דבשית. כדי לקבל את כל קשת הטעמים שבפולים ולאפשר להם להיפתח, מוסיפים לפולים סוכר בזמן הכנת השוקולד. כך גם בעוגות ובמאפי שוקולד - תוספת קטנה של סוכר מאפשרת לשוקולד המריר להיפתח. לטעמי, הוספת דבש במינון הנכון, במקום סוכר, הוא שילוב טבעי יותר לשוקולד, ומאפשר לטעמי הפירות והאגוזים שבו לפרוח.

תגובות