לימור לניאדו תירוש

בורקס חם ונמס בפה שעשוי בכישרון הוא אחד החטאים הקולינריים המומלצים, ולשמחתנו חג הסוכות בפתח, ובו נהוג להגיש בורקסים ריחניים בעת הישיבה בסוכה. המנהג נולד מתישהו סביב גירוש יהודי ספרד ומאז הוא נשמר בקנאות בקהילות הספרדיות. אצלן, אירוח עם מגש בורקסים פריכים ומתפצפצים בפה מעיד הן על איכות הטבח והן על הכנסת האורחים, שכן אוכל ממולא מסמל שפע ועושר. יש שיגישו בורקסים קטנים כמו תכשיטים עדינים ויש שיגישו טס אחד גדול עם בורקס גדול המגולגל כשבלול.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ