הממולא היווני שלי: פלפלים מלסבוס, מנגולד מגולגל

פלפלים וקישואים, עלים, פרחים וגם פירות ים. את כולם מילאו היוונים, שהפכו את התבשיל הזה לאמנות. מה מתאים לממולאים חמים ומה מתאים לקרים, ומה מיוחד בצירוף של לימון וביצים?

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

הרעיון למלא עלים, ירקות, שורשים, פירות ואפילו פירות־ים, התפתח כנראה בשלהי ימי הביניים על ידי בשלני המזרח התיכון. טעמם המשובח של תבשילי הממולאים, צבעיהם וריחם התפשטו ברחבי הלבנט, מיוון וטורקיה עד צפון אפריקה וספרד, וכל מדינה העניקה להם ייחוד משלה.

היוונים, להם תנובת אדמה וים מהמשובחות באזור, העלו את הממולאים לדרגת אומנות. בקיץ הם ממלאים פלפלים, חצילים, עלי גפן, עגבניות, קישואים ופרחי קישואים, ובחורף בצלים, תמנונים, כרוב וסלק. היוונים אוהבים אוכל ממולא, הוא נחשב לחגיגי ומושקע, שכן ביום־יום מזונם נשען על מאזטים, דגים ופירות ים בגריל.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ