והוא נקרא האורז האדום: מתכונים

עם פטריות וטרגון או לצד עוף. מאז שגיליתי את גרגירי האורז האדום, המלא, הם החליפו את האורז הקודם, כי הם לא רק יפים יותר אלא גם טעימים בהרבה

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש

קטנים, מוצקים, בעלי צבע ארגמן בוהק וטעם מתקתק. כאלה הם גרגיריו של האורז האדום. מאז שגיליתי אותו התחלפו אצלי בבית גרגירי האורז המלא באורז אדום, פשוט כי הם יפים יותר, טעימים יותר וקל להכין מהם מטעמים רבים.

בדומה לאורז מלא גם גרגיריו של האורז האדום אינם עוברים קילוף ולא ליטוש ולכן נשמרת תכולת הוויטמינים הגבוהה שבהם. בנוסף הם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל, הם משביעים וקלים לעיכול. האורז האדום גדל בארצות הברית, צרפת, איטליה ואסיה, ואיכותו משתנה בהתאם לאזור שהוא גדל בו. בעבר היה יבוא סדיר של האורז האמריקאי שהוא המשובח מכולם, המכונה וואהני (Wehani), אורז שפותח ב-1937 על בסיס זני אורז הודיים, בחוות מחקר של משפחת לונדברג בקליפורניה. האורז של הלונדברגים (שעדיין משווק תחת שמם) הוא האורז המשובח מכולם, טעמו עגול ועשיר וצבעו ארגמן עמוק. ייתכן שהשיווק שלו בארץ יתחדש ביום מן הימים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ