בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דגן קטן גדל בגן

לגלות את הקינואה

שנים לקח לי להבין את טעמה של הקינואה, להפשיט ממנה את המרירות ולגלות כמה נפלא היא משתלבת בסלטים, בלחמים, בנזיד וכמצע לעוף צלוי. מדור ראשון בסדרה

5תגובות

כמו האורז המשמש את תושבי אסיה וכמו תפוחי האדמה בעולם המערבי, בעולם הרחוק של הרי האינדים שימשה הקינואה את תושבי דרום אמריקה כמאכל בסיסי ויומיומי. היא קלה לגידול ומרובת זרעים, משביעה, פשוטה לבישול וקל לאחסן אותה לחודשים רבים. עמי האינקה, שבטי המאיה והאצטקים הכינו מהגרגירים תבשילי קדירה עתירי ירקות שורש, מרקים סמיכים ומאפים. שנים לקח לי להבין את סוד טעמה של הקינואה ולגלות את הרבדים המסתתרים בגרעינים הקטנים. בתחילה אכלתי אותה בזכות סגולותיה המזינות: היא נטולת גלוטן, עשירה בחלבון מלא ובסיבים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו