דגן קטן גדל בגן

לגלות את הקינואה

שנים לקח לי להבין את טעמה של הקינואה, להפשיט ממנה את המרירות ולגלות כמה נפלא היא משתלבת בסלטים, בלחמים, בנזיד וכמצע לעוף צלוי. מדור ראשון בסדרה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

כמו האורז המשמש את תושבי אסיה וכמו תפוחי האדמה בעולם המערבי, בעולם הרחוק של הרי האינדים שימשה הקינואה את תושבי דרום אמריקה כמאכל בסיסי ויומיומי. היא קלה לגידול ומרובת זרעים, משביעה, פשוטה לבישול וקל לאחסן אותה לחודשים רבים. עמי האינקה, שבטי המאיה והאצטקים הכינו מהגרגירים תבשילי קדירה עתירי ירקות שורש, מרקים סמיכים ומאפים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ