בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גרגירים בשחור: מתכוני קינואה שחורה

הקינואה השחורה קטנה מהלבנה ומרקמה הדומה לפרג מזכיר כי מדובר בגרעין ולא בדגן. היא נהדרת בסלטים, במרק וכתוספת למאפי בצק. פרק שני בסדרה

תגובות

הקינואה נראית כדגן ומתנהגת ככזה, אך מבחינה בוטנית היא למעשה גרעין של צמח ששמו בעברית "כף האווז". לכן כמו שאר הגרעינים היא נטולת גלוטן ועשירה בחלבונים, ויטמינים ושומנים, שדגנים אינם מכילים. הצמח מתנשא לגובה ולו עלים ירוקים ואכילים כתרד. יש לו שפע גרגירים קטנטנים המזכירים בצורתם הכלאה בין קוסקוס, בורגול ושומשום. בזמן הבישול הגרעינים, שתפחו ממי הבישול, נפתחים ושולפים זנב קטן שהתחבא בתוכם. בארץ קיימים שלושה סוגים: הצהוב הרגיל (מתכונים עם סוג זה הובאו כאן בשבוע שעבר), האדום והשחור. הצהוב...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו