פריחה טעימה: שני מתכונים נפלאים עם כרובית

צלויה עם טחינה ואנשובי, בגראטן או בתבשיל הודי טבעוני. ההתאהבות שלי בתפרחות הלבנות המוצקות של הכרובית היתה מאוחרת יחסית, אבל מהירה

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

מודה, רק בשנים האחרונות למדתי לאהוב כרובית. הרומן שלי אִתה התחיל בארוחת צהריים במסעדת פועלים קטנטנה ביפו, כאשר בין כל הסלטים שהוגשו לשולחן בלטו תפרחות כרובית קטנטנות וטעימות להפליא, שטוגנו בציפוי פירורי לחם פריך ונטבלו ברוטב חמוץ־חריף של שום ולימון.

אך השינוי הגדול קרה בזמן טיול שעשיתי לספרד: בעיירה קטנה ולא קולינרית אליה הגענו הובאה לשולחננו, כחלק ממבחר טאפסים, כרובית עגולה ויפה עם עליה הצעירים, שעברה אידוי קל בלבד. הכרוביונת הקטנה ישבה בתוך שלולית של שמן זית משובח ומעליה נחו פילטים של אנשובי. את הטעם והמרקם שלה לא אוכל לשכוח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ