קטן, כתום וחורפי: מתכונים עם תפוז סיני

בעוגות, בחמין ובסלטים - ריבת תפוזים סיניים נהפכת עד מהרה לחומר גלם חדש במטבח, שאפשר לשלבו עם אינספור מנות לפי הטעם ואומץ הלב

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש

כל תחילת חורף אני מחכה להם, לתפוזונים הסיניים, שיבשילו וינקדו את העץ הננסי שבחצר בנקודות כתומות ובוהקות. בתחילה אני מתענגת עליהם כחטיף, קוטפת ואוכלת ישר מהעץ; כי את הקומקוואט אוכלים שלם, על קליפתו הדקה, ואז מתפצפצים בפה עושר טעמים וארומות שמקורם בקליפה, טעמים נדירים שאינם מצויים בפירות ההדר האחרים.

וכשהעץ אינו יכול עוד לשאת את הפרי, אני מעמידה סיר גדול ורוקחת את הריבה האהובה עלי מכולן. ריבת הקומקוואט - התפוז הסיני, שבה שילוב טעמים מופלא הנע בין מריר למתוק ומרקם עדין ונגיס של קליפות תפוז עדינות ששוחות בסירופ שקוף ומבריק. ליבת הפרי שעשירה במיץ חמצמץ מכילה גם זרעים הרוויים פקטין, האחראי על הסמכת הריבה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ