התכשיט שבארוחה: מתכונים מגריסי פנינה

הם עשויים משעורה, הדגן המתורבת העתיק בעולם, מתאימים מאוד לבישול בסגנון ריזוטו ומשתלבים נפלא עם בשר ובסלט. אל תזלזלו בגריסים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

הדגן הראשון שתורבת בעולם העתיק, הרבה לפני האורז, התירס והחיטה, היה השעורה. לאחר שהוסרו הקליפה והנבט, התקבלו גריסים טעימים ומשביעים שדומים בצבעם לפנינים. גריסים לא מעובדים, יחד עם גריסי הפנינה, היו אז הדגן החשוב ביותר, והאכילו פיות רבים לאורך זמן רב בהיסטוריה האנושית.

אמנם עם הסרת הקליפה והנבט מאבדים גריסי הפנינה חלק מהחומרים המזינים, אך להבדיל מדגנים מעובדים אחרים כמו האורז או החיטה, עדיין נותרים בהם מרכיבים חשובים רבים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ