בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

התבית: מה יש בו שאין בחמין?

קוראים לו חמין עיראקי אבל התְבּית הוא תבשיל עתיק ומעודן יותר, המבוסס על עוף ממולא, אורז ותבלינים שהגיעו מדרך הבשמים

9תגובות

3,000 שנים של כיבושי אימפריות שקמו ונפלו השאירו את חותמם הקולינרי על מטבחי עירק, סוריה ולבנון. עד היום מכילים תבשילי הארצות הללו טכניקות בישול, טעמים וחומרי גלם שהובאו על ידי הפרסים, הביזנטים והטורקים. התְבִּית העיראקי הוא דוגמא נפלאה לתבשיל קדום ששרד את המהפכים ההיסטוריים: שורשיו הם אינספור טסי נחושת מלאים להתפקע באורז מנוקד בצנוברים ומבושם בתבליני דרך הבשמים, לצד עוף שחום שממולא באורז ובשר, אשר הוגשו על ידי הכובשים והנכבשים באשר הם, בחתונות ובחגים ברחבי הלבנט. יהודי עיראק שנודעו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו