מתכונים

התבית: מה יש בו שאין בחמין?

קוראים לו חמין עיראקי אבל התְבּית הוא תבשיל עתיק ומעודן יותר, המבוסס על עוף ממולא, אורז ותבלינים שהגיעו מדרך הבשמים

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

3,000 שנים של כיבושי אימפריות שקמו ונפלו השאירו את חותמם הקולינרי על מטבחי עירק, סוריה ולבנון. עד היום מכילים תבשילי הארצות הללו טכניקות בישול, טעמים וחומרי גלם שהובאו על ידי הפרסים, הביזנטים והטורקים. התְבִּית העיראקי הוא דוגמא נפלאה לתבשיל קדום ששרד את המהפכים ההיסטוריים: שורשיו הם אינספור טסי נחושת מלאים להתפקע באורז מנוקד בצנוברים ומבושם בתבליני דרך הבשמים, לצד עוף שחום שממולא באורז ובשר, אשר הוגשו על ידי הכובשים והנכבשים באשר הם, בחתונות ובחגים ברחבי הלבנט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ