3,000 שנים של כיבושי אימפריות שקמו ונפלו השאירו את חותמם הקולינרי על מטבחי עירק, סוריה ולבנון. עד היום מכילים תבשילי הארצות הללו טכניקות בישול, טעמים וחומרי גלם שהובאו על ידי הפרסים, הביזנטים והטורקים. התְבִּית או הטבית העיראקי הוא דוגמא נפלאה לתבשיל קדום ששרד את המהפכים ההיסטוריים: שורשיו הם אינספור טסי נחושת מלאים להתפקע באורז מנוקד בצנוברים ומבושם בתבליני דרך הבשמים, לצד עוף שחום שממולא באורז ובשר, אשר הוגשו על ידי הכובשים והנכבשים באשר הם, בחתונות ובחגים ברחבי הלבנט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ