מתכונים |

האנטומיה של ארל גריי

אנחנו רגילים לחשוב על ארל־גריי בהקשר של כוס תה עם ארומה אנגלית קלאסית, אבל העלים השחורים עם ניחוח הברגמוט משדרגים גם עוגות וקינוחים, במיוחד כאלה עם שוקולד ותפוחים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

בזיכרוננו הם טבולים בכוס תה מהביל, אפשר עם תמונה אנגלית ברקע וכריכוני מלפפונים קטנטנים, אבל עלי ארל גריי הם אחד מחומרי הגלם האהובים עלי גם בהכנת קינוחים ועוגות - שחורים כפחם ומבושמים בניחוח שמן הברגמוט. זהו אחד הניחוחות היחידים שאני מכירה שיש לו ארומה פרחונית שאינה מתקתקה.

שמן הברגמוט מופק מהשמנים האתריים הכלואים בקליפות תפוזי הברגמוט - זן של תפוז בר ירוק וקטן, שאינו אכיל כי טעמו מר ועוקצני. העץ גדל באופן טבעי בדרום־מזרח אסיה ובאופן מתורבת בחבל קלבריה שבאיטליה, שם מופק השמן לתעשיית הבישום והתה. ריחו עשבוני, פרחוני ומעט עצי ומעושן, ומזכיר ריח מושק.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ