הסיר לא תם, הוא רק מתחיל: מתכוני פוֹט־או־פֶה

התבשיל שלא יורד מהאש אפילו יומיים, מדי פעם מוסיפים לו חומרי גלם חדשים והסיר כולל הכל: מרק סמיך, נתחי בשר וירקות־שורש ספוגי טעמים. פוֹט־או־פֶה, תבשיל הקדירה הצרפתי, יכול ללמד את החמין דבר או שניים על סבלנות

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש

פוט־או־פה (Pot au Feu) - סיר על האש, הוא תבשיל צרפתי קלאסי ועתיק. אם תשאלו איכר צרפתי כמה זמן הוא מבשל את הפוט־או־פה שלו, הוא ככל הנראה לא יבין את השאלה, כי את הסיר הזה הם לא מורידים מהאש.

מקורו של התבשיל הוא כנראה במצוקת האיכרים העניים שהתקשו להשיג חלקי בשר יקרים. כאשר הם הצליחו להניח את ידם על חלקי בשר, הם נחשבו בדרך כלל לנחותים בשל הצורך לבשל אותם שעות עד שיתרככו, ולכן הכניסו אותם לסיר ברזל גדול שהיה מונח על גבי מדורה ובו מים רותחים. לאחר שנתחי הבשר נחלטו הם הוסיפו לסיר ירקות שורש שלמים ועשבי תבלין, בישלו אותו כל הלילה וכל היום שאחרי, ובערב, לאחר הארוחה, הם הוסיפו לסיר עוד מים רותחים, חלקי בשר וירקות. וכך, יום אחר יום, המשיך הסיר לבעבע ולהפיץ ניחוחות.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ