פסח מתוק

הנוסחה המנצחת לעוגות כשרות לפסח

שבוע של ניסיונות במטבח ודקה לפני הרעלת סוכר, מצאתי את הנוסחה לעוגות פסח נהדרות, כאלה שאינן יבשות ודחוסות כמו, נו, עוגות פסח

לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

גם אני לא אוהבת עוגות לפסח. תחליפי הקמח המקובלים כמו קמח מצה, קורנפלור וקמח תפוחי אדמה, מכבידים לרוב על מרקם העוגה והופכים אותה ליבשה, פירורית ודחוסה. לא קל להחליף את הקמח, שחשיבותו בעוגות גדולה: הוא סופח נוזלים והגלוטן המצוי בו מדביק את המרכיבים כדי שהעוגה לא תתפורר.

אז נכנסתי למטבח והחלטתי לנסות לשבור את המסורת של עוגות הפסח הלא מוצלחות. ידעתי שכדי לקבל תוצאה טעימה, רכה ולחה שיכולה לעמוד בגאווה מול כל עוגה אחרת, צריך להכין עוגות שהן מראש דלות יחסית בקמח. עוגות שוקולד הן קלאסיות לצורך כך, שכן כמות הקמח בהן נמוכה מלכתחילה, כי חמאת הקקאו שבשוקולד היא זו שמאחדת את התערובת. כך גם לגבי עוגות עשירות בביצים - החלבון קושר ומדביק את המרכיבים ויכול להחליף חלקית את הקמח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ