שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

הטאלי (צלחת עגולה) נחשבת בהודו לארוחה המרכזית והיא מוגשת מדי צהריים ברחבי התת־יבשת, במסעדות פועלים, בדוכני אוכל ובבתים. היא מזכירה במשהו את שולחן המאזה הים־תיכוני: על גבי צלחת מתכת גדולה עורמים מיני תבשילים בקערות מתכנת קטנות ("קטורי"), מגישים למרכז השולחן וכל סועד לוקח לעצמו ואוכל בידיים.

מכיוון שרוב ההודים מקפידים על תזונה צמחונית, תכיל ארוחת הטאלי לפחות סוג אחד של תבשיל קטניות - "דאל" (בהודית: עדשים כתומות או אפונה צהובה, אבל המלה מתייחסת גם לשאר הקטניות היבשות). זו המנה המזינה מכולן והיא מבוססת על אחד או יותר משפע הקטניות המצויות בהודו: אפונה ירוקה או צהובה, עדשים מכל הצבעים, שעועית מש ירוקה או שחורה, שעועית לבנה, אדומה או שחורה, וחומוס. תבשילי הדאל מתובלים בשום, ג'ינג'ר וכמון ומרקמם דומה למרק סמיך. לצד הדאל מגישים אורז לבן, צ'אטני חריפים שעשויים מבמיה, מנגו, תרד או קוקוס, ראיטה - שהיא יוגורט מתובל - ובצלים חתוכים טריים, מלפפונים ופלפלים חריפים. את התבשילים השונים עורמים על האורז ובעזרת נאן או רוטי - לחמים הודיים - סופגים את הרוטב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ