בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יש רגע דאל: מתכונים מתבשיל הקטניות ההודי

הארוחה המרכזית בהודו נקראת טאלי, ובמרכזה עומדים תבשילי הקטניות העשירים הנקראים דאל. חלק מהסוד טמון בהרכב התבלינים ובטיפול הייחודי בהם

2תגובות
דאל
דודו בכר

הטאלי (צלחת עגולה) נחשבת בהודו לארוחה המרכזית והיא מוגשת מדי צהריים ברחבי התת־יבשת, במסעדות פועלים, בדוכני אוכל ובבתים. היא מזכירה במשהו את שולחן המאזה הים־תיכוני: על גבי צלחת מתכת גדולה עורמים מיני תבשילים בקערות מתכנת קטנות ("קטורי"), מגישים למרכז השולחן וכל סועד לוקח לעצמו ואוכל בידיים. מכיוון שרוב ההודים מקפידים על תזונה צמחונית, תכיל ארוחת הטאלי לפחות סוג אחד של תבשיל קטניות - "דאל" (בהודית: עדשים כתומות או אפונה צהובה, אבל המלה מתייחסת גם לשאר הקטניות היבשות). זו המנה המזינה מכולן והיא...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו