שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכוני פסטו: קונצ'רטו לבזיליקום וצנצנת

הפסטו של גנואה נחשב לטוב בעולם, אבל גם הרחק מהריביירה האיטלקית אפשר ליהנות ממנו, בגרסאות שונות, לא רק עם פסטה אלא גם עם חזה עוף או אורז מלא

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

שדות הבזיליקום העוטפים את העיר גנואה הם מקור גאוותם של תושבי הריביירה האיטלקית — עצומים בשטחם, עזים בצבעם הירוק ובריחם החריף שנישא ברוח מן הים, עוטף כל פינה בעיר. וכל אלה מיועדים אך ורק להכנת ממרח הפסטו המקומי, הנחשב לפסטו הטוב בעולם. הפסטו הליגוריאני מכיל עלי בזיליקום טריים (שהם מקפידים לקטוף ממש בסמוך למועד ההכנה), חופן צנוברים, שום, גבינת פקורינו או פרמזן ושמן זית משובח. כל אלה נכתשים במכתש ועלי עד קבלת משחה סמיכה ועזת טעם וצבע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ